Voetbal

Drie nieuwe spelers voor FC Groningen

23-07-2013 16:18

Zowaar nog een topic over FC Groningen. De club heeft zich versterkt met een drietal spelers. De komst van William Troost-Ekong en Krisztian Adorjan mag geen verrassing meer worden genoemd, aangezien de twee al een tijd meetrainen bij de Groningers en bovendien al enige tijd in onderhandeling waren met de club. De transfer van Tjaronn Chery naar het Noorden lag minder voor de hand, aangezien Chery in een eerder stadium had aangegeven graag naar de Bundesliga te verkassen. De beleidsmakers van FC Groningen hadden eerder aangegeven geen energie meer in de transfer te zullen steken, aangezien vraag en aanbod te ver uit elkaar lagen.

Acht ton voor Chery

Troost-Ekong is een verdediger die transfervrij overkomt van Tottenham Hotspur.  Middenvelder Adorjan wordt voor één seizoen gehuurd van Liverpool. Mocht hij bevallen, dan kan FC Groningen hem voor 1 april 2014 voor een bedrag van 250.000 euro definitief inlijven. Ook Chery wordt voor één seizoen gehuurd, met daarbij een verplichte optie tot koop. De Groningers zijn in totaal 800.000 euro kwijt aan de aanvallende middenvelder. Volgens Hans Nijland is de selectie van de Groningers nu rond.

Eerder werden Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum al aangetrokken door de Groningers, die hopen voor Tom Hiariej, Luciano, Jonas Ivens en Mathias Jones een nieuwe club te kunnen vinden.