Binnenland

‘Arnhemse krokodil is opgezet exemplaar’

25-07-2013 11:29

De krokodil die woensdag is gezien in de Immerloopplas in Arnhem is een opgezet exemplaar. Dat is de overtuiging van Oswink Geuskens van de Dierenambulance Arnhem.

“Ik heb de beelden van RTV Gelderland thuis nog eens bekeken en weet nu vrijwel zeker dat het niet om een levend exemplaar gaat. De onderkaak is de helft korter dan de bovenkaak, dat kan dus niet”, zei Geuskens donderdag.

De tv-beelden veroorzaakten onrust bij omwonenden. Of het nu een levende of een dode krokodil is, moeders durfden hun kinderen woensdag niet meer te laten zwemmen in de plas.

Geuskens noemt het een goede grap met een opgezet exemplaar maar vindt dat de grappenmaker dat moet melden. “Mensen zijn bang gemaakt en er worden kosten gemaakt. Bovendien hebben wij het als dierenambulance al extra druk in de zomertijd.”

Op dinsdag was de Dierenambulance al gebeld met de melding dat een er een krokodil was gezien. Er zou een foto worden gemaild maar die kwam niet, vertelde Geuskens.

De verslaggever van RTV Gelderland wist woensdagmiddag beelden te maken van een ruim halve meter lange doodstille krokodil-achtige in de plas.

Woensdagavond werd de Dierenambulance opnieuw ingeschakeld, maar toen was het ‘beest’ al weg.

Het is de eerste keer dat in Nederland tijdens de komkommertijd mogelijkerwijs een krokodil is gesignaleerd.

Eerder ging het land massaal plat voor een mogelijke poema, lanspuntslang, damhert, wolf en zo nog wat waarschijnlijk niet echte exotische dieren.

Het is nog niet bekend of de verslaggevers van de NOS aandacht zullen besteden aan deze krokodil in hun ‘zomercolumns’. Hoe dan ook zal De Hittegolf 2013 wél ruim aandacht krijgen in het Achtuurjournaal.

De gratis komkommer kunt u afhalen bij de Aldi, Jumbo of Hoogvliet. Gegarandeerd nederzettingvrij.