ThePostOnline

Jeroen Blijlevens ontslagen bij Belkin

25-07-2013 16:13

Jeroen Blijlevens is ontslagen door de Belkin- ploeg. Na de dopingonthullingen uit de Tour van 1998, gaf de voormalige topsprinter toe EPO te hebben gebruikt en maakte Belkin zijn ontslag openbaar.

Blijlevens heeft een open brief gepubliceerd, waar hij toelichting geeft op zijn EPO-gebruik en op zijn ontslag. de oud-renner van onder meer TVM zegt alleen voor de Tour van 1998 EPO te hebben gebruikt. Hij geeft eigenlijk dezelfde reden op als alle andere wielrenners uit die periode die hebben bekend: “je moest eigenlijk wel om mee te komen”. Afgelopen voorjaar gaf hij tijdens de KNWU-enquete nog niet toe doping te hebben gebruikt. Hij wilde zichzelf bewijzen als ploegleider bij Blanco (nu Belkin), dat was de belangrijkste reden om niet te bekennen. Die laatste leugen zorgt ervoor dat hij nu ontslagen moet worden bij Belkin en dat hij – volgens de KNWU-afspraken – niet meer in de wielrennerij werkzaam kan zijn.

Blijlevens is niet de enige die zijn functie verliest naar aanleiding van de hertesten uit 1998. Meervouding ritwinnaar en meervoudig Olympisch Kampioen Stuart O’Grady  dreigt zijn plek in de Australische Olympische atletencommissie te verliezen.  Wereldkampioen Abraham Olano verliest zijn plek in de organisatie van de Ronde van Spanje. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het parcours.