Studentenrecept: Pasta Yolonaise

25-07-2013 15:50

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hallo! Veel mensen in m’n omgeving zijn altijd maar bezig met gezond eten en de lijn en slank worden/zijn/blijven. Ik niet zo en ik vind het eigenlijk ook maar zonde dat zoveel mensen het belangrijk vinden om slank te zijn. Soms kan ik echter wel leuke inspiratie opdoen uit de slank-proof recepten van anderen.

Wist je bijvoorbeeld dat je een pastagerecht heel goed gezonder kan maken door de pasta te vervangen door courgettesliertjes? Niet alleen slank-proof maar ook handig voor mensen met gevoelige darmen die niet tegen pasta kunnen. Ik probeerde het uit! Heel tegendraads maakte ik er alleen zelf wel een niet zo gezonde (lees:slagroom) pastasaus bij. #yolo (muhahaha).

Nodig voor één persoon

1 courgette
1 pot gegrilde rode paprika (295gr)
100mL ongeklopte slagroom
1 teen knoflook
een plukje basilicum
200gr kipfilet

Hoe dan?

Je snijdt de courgette in de lengte door vieren en snijdt deze plakken in hele dunne slierten, vergelijkbaar met tagliatelle. Deze kook je maximaal 2 minuutjes, giet je af en laat je wat afkoelen op je bord. Schenk er olijfolie over en strooi er wat peper&zout overheen. Snij de kipfilet in stukjes en bak deze tot ze mooi goudbruin zijn. In het pannetje waarin je de courgette hebt gekookt, ga je nu zelf heel gemakkelijk een pastasaus maken.

Schenk de slagroom in de pan (middelhoog vuur) en doe de knoflook, gegrilde paprika en basilicum er bij. Laat dit 5 minuutjes pruttelen en prik zo nu en dan in de paprika, zodat de sappen lekker vrij komen. Pureer de saus met een staafmixer en zet het daarna nog eventjes op het vuur om mooi in te dikken. Leg de kipfilet op de courgettepasta en schenk de saus er overheen. Klaar!

Lekker?

Het snijden van de courgette is even veel werk en eigenlijk haat ik dat. Maar het was het absoluut waard! Ik vond het een super lekkere maaltijd en heb totaal niet de pasta gemist. Het is qua smaak een beetje zoet en zuur tegelijk en het het ziet er bestwel lekker uit, toch? Ik vind het een aanrader! Ook leuk voor een etentje :)

Hoe denk jij er over? Ga je voor gezond en slank of hou je net als ik van no-nonsens koken?

PS: Oepsss ik heb geloof ik een beetje gespetterd bij het opscheppen, haha!