Voetbal

Gerald Sibon:’Finnbogason is de absolute sterspeler’

27-07-2013 13:01

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering 13 met Gerald Sibon, oud-speler van SC Heerenveen.

Gerald Sibon kennen we als analist, doelpunten- en grappenmaker. De topscorer aller tijden in de Eredivisie van Heerenveen, loopt momenteel stage bij AZ, maar volgt zijn oude club nog wanneer het kan. “Ik weet niet of SC Heerenveen er sterker op geworden is.”

Wat verwacht jij van SC Heerenveen dit seizoen?
“Ik verwacht een stabieler seizoen dan het afgelopen jaar. Wat ik heb gehoord is dat er aardig is ingekocht, maar ze zijn natuurlijk wel Djuricic en Gouweleeuw kwijt. Of het team er sterker op is geworden weet ik niet. Marco van Basten is nu een jaar bezig, dus hij zal aardig op weg zijn met de ontwikkeling van het team.”

Welke speler van SC Heerenveen moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
“Zeker nu Djuricic weg is, kan ik alleen maar Finnbogason noemen. Ik denk dat hij de absolute sterspeler van SC Heerenveen is, verder steekt er niemand echt bovenuit.”

Wanneer is het seizoen geslaagd?
“Het is lastig om er direct een eindnotering aan te koppelen. Ik verwacht weer een heel grote middenmoot. Doe je het goed dan kan SC Heerenveen best de playoffs halen, maar als het net even tegenzit heb je een seizoen zoals NEC vorig jaar. De ploeg moet vooral wat stabieler spelen. Het ligt denk ik nog meer aan de concurrentie dan aan SC Heerenveen zelf op welke plek ze zullen eindigen. AZ en FC Twente hebben hun beste spelers verkocht, bijvoorbeeld. Het is afwachten hoe die clubs het gaan doen.”

Wie wordt kampioen?
“Ajax. Bijna alles is hetzelfde gebleven. De enige positie die vorig jaar nog wel eens voor discussie zorgde was de rechtsbuitenpositie. Dan speelde Schone, dan weer Boerigter. Als je dan Bojan Krkic kunt halen, dan heb je het volgens mij wel aardig ingevuld.”

En wie degradeert direct?
“Poeh, dat is lastig. Ik heb weinig zicht op de selecties van Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden, maar zij zullen het lastig krijgen. Ook Heracles Almelo heeft fors ingeleverd, zij gaan het ook erg moeilijk krijgen.”

Wie wordt de topscorer?
“Sigthorsson.”

Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“Ze zitten redelijk vast en een aantal clubs hebben net een nieuwe trainer aangesteld. Bovendien zitten juist de clubs onderin de competitie vaak krap bij kas. Ik denk dat er weinig ontslagen gaan vallen, maar als ik iemand moet noemen dan Ruud Brood of Erwin Koeman.”

Wie wordt komend seizoen de beste speler van de Eredivisie?
“Maher”

Welke club wint de KNVB Beker?
“Ajax wint dit jaar de dubbel. Ze steken er denk ik met kop en schouders bovenuit.”

Morgen in deze rubriek: Jan van Halst, ex-speler van FC Twente