Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

30-07-2013 16:00

Ik ben er een grote fan van, vooral om de chaos in mijn hoofd af en toe een beetje te ordenen: to do lijstjes. Op mijn werk, thuis, overal gebruik ik ze. Op mijn bureaublad maak ik vaak zat nieuwe notities aan met lijstjes, echter komt er soms zelfs met lijstjes weinig uitvoeren.

Donateur van de sportschool

Op de een of andere manier heb ik soms moeite om dingen te regelen. Het zijn vaak dingen die me echt hooguit een kwartiertje tijd zouden kosten en die me uiteindelijk enorm veel opleveren. Zo moet ik mijn lens van mijn spiegelreflexcamera (die uiteraard al klaar licht om verstuurd te worden) nog op de post doen omdat deze gerepareerd moet worden, ben ik inmiddels lang genoeg donateur van de sportschool geweest en ook riep ik al honderd keer dat ik toch echt die avond mijn fietsband zou maken. Je raadt het al, het is allemaal nog niet gebeurd. Ik begrijp ook echt niet waarom ik het niet doe… luiheid? drukte? Er is waarschijnlijk altijd wel wat. Als ik eraan denk heb ik geen tijd, en als ik tijd heb denk ik er niet aan. Ik ben een kanjer in uitstellen. Tijd om deze dingen dus snel te regelen, let’s make it a challenge!

Let the sun shine!

Weten jullie nog dat ik zei dat ik nu al meer bewoog omdat ik lekker op de fiets naar mijn werk kan? Harde waarheid is dat mijn fiets al zeker anderhalve week met een lekke band thuis staat en ik dus zelfs met dit heerlijke weer met de benauwde bus naar mijn werk moet. De nieuwe band is inmiddels al gehaald (helaas, zelfs de buitenband heeft het begeven) en ligt dus klaar om op mijn fiets gemonteerd te worden. Helaas betreft het de achterband, waardoor ik afhankelijk ben van vriendlief. Een bandje plakken kan ik wel hoor, maar om nou de hele ketting los te halen en weer te spannen, dat gaat me net wat te ver.

Om een lang verhaal kort te maken, ook dit weekend (want toen stond het op de planning) kwam het fiets repareren alsnog niet aan de orde. We besloten om lekker van het weer te genieten, aangezien een vakantie er op zijn vroegst in september in zit en we het een beetje zonde vonden om ons weekend dan te wijden aan mijn fiets. Lekker bubbelen in het bubbelbad onder het genot van een bbq leek ons een veel beter plan! Een bewuste keus, waar ik geen seconde spijt van heb!

Streep maar door!

Sportschool opgezegd? Check! Pakketjes (waaronder mijn lens) opgestuurd? Check! Afijn, ik heb een hele hoop dingen van mij to do list af kunnen strepen, wat zorgt voor weer meer rust (en vooral weer meer ruimte om nieuwe dingen op mijn lijstje toe te voegen..) Ik ben erg tevreden, en vooral blij dat ik dingen die ik al ellendig lang voor me uit sleepte nu eindelijk geregeld heb.

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.