Binnenland

Pierre van Hooijdonk prijst prijsdaling prostituees

30-07-2013 12:06


Tweet van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk lijkt blij te zijn met het laatste nieuws rondom de prostitutie in Nederland. Het AD publiceerde vanmorgen een verhaal waaruit blijkt dat prostituees door de crisis gedwongen worden om bodemprijzen te hanteren. Klanten kunnen in Den Haag al voor een tientje terecht. Volgens de ex-voetballer is pijpen tegenwoordig “goedkoper dan roken.” Hij refereert naar de bekende uitspraak van Johan Cruijff: “Ieder nadeel heb z’n voordeel.”

De stichting Geisha, een belangenvereniging voor sekswerkers, stelt dat het ,,van kwaad tot erger” gaat. Daarom begint Geisha volgend jaar een proefproject in Amsterdam, waarbij prostituees samenwerken in een coöperatie. ,,We huren dan zelfstandig een ruimte, waar prostituees alleen betalen voor de uren die ze werken. Stichting Geisha houdt toezicht”, zegt een woordvoerster tegen de krant.

Ondergrens verdwijnt

Sommige vrouwen zou het niet eens lukken om hun raamhuur bij elkaar te verdienen. De lang gehanteerde ondergrens van 50 euro is verdwenen, schrijft het AD. Een centrum voor seksuele dienstverlening, Spot 46, gaat dit najaar stickers uitdelen met daarop de minimumprijs. Dat moet gesoebat bij de ramen voorkomen.