Bladen

Anna Drijver eist lelijkheid bij Abercrombie & Fitch

01-08-2013 08:55

Hier is ie weer: uw bord vol gezonde nieuwsvitaminen om mee te kunnen praten in de lift. 

Hoe lang nog Robert Mugabe?

Gelooft iemand dat Robert Mugabe aftreedt als hij de presidentsverkiezingen in Zimbabwe verliest? De dictator in zijn bespoke pakken meent dat de bevolking vrijelijk mag kiezen. Wordt premier Morgan Tsvangirai, die voor de derde keer een poging doet president te worden, zijn opvolger? Of eindigt ook deze stembusmeting in een halve burgeroorlog? Gelukkig hebben we de stembusfoto’s nog. Kijkt u zelf. Het ziet er vooralsnog vredig uit.

Anna Drijver eist lelijkheid bij Abercrombie & Fitch

Het mooiste meisje van de klas wuift met haar vingertje tegen Abercrombie & Fitch dat ze niet mogen selecteren op uiterlijk. Het kledingmerk is in opspraak geraakt omdat de directeur jennerig verordonneerde dat zijn kleding alleen door ‘mooie mensen’ gedragen mag worden. Grote maten serveert hij niet. Anna Drijver vindt dat een schande. De actrice en schrijfster steunt een mondiale actie waarin de spot wordt gedreven met het lichaamsfacisme van A&F. Actievoerders willen dat celebs t-shirt gaan dragen met de tekst: ‘We are too beautiful’. Tegen Boulevard zei ze: ‘“Hoezo willen jullie alleen maar knappe en geslaagde mensen kleden?” Je zou ook denken: je hoeft het niet te kopen als je A&F zo naar vindt.

Ultra-othodoxe Joden eisen gescheiden busvervoer

Nog meer lichtgeraakte krankzinnigheid. Ultraorthodoxe joden in Beit Shemesh, een religieuze wijk in Jeruzalem, belagen bussen omdat ze geen zin hebben om samen met vrouwen in een ruimte te verkeren. De protesten ontstonden omdat een vrouw weigerde door te lopen in een volle bus. Nogmaals: je mag ook gaan lopen, doorgeslagen pijpenkrul.

Nederlandsche Bank bewaarde besmet nazigoud

De Nederlandsche Bank heeft gediend als depot voor geroofd nazi-goud uit Tsjechië. Aanvankelijk lag het goud bij de Britse bank, maar de nazi’s waren bang dat de Engelsen het zouden confisqueren. Toen kwam DNB in beeld als veilige opslaghaven. Of de blinkende staafjes nog zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaren, en of er rente is betaald, vertelt het bericht helaas niet.

Teeven laat Georgisch kind met bloedkanker uitzetten

Protocollen, een droogstoppelmentaliteit en asielzoekers. Daar gaat wel eens iets helemaal mis. De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft eind 2012 een doodziek Georgisch meisje met haar familie uitgezet naar Polen. Bij Renata Agamiryan (6) werd een dag later acute leukemie geconstateerd. Renata werd ziek maar kreeg wekenlang niet de medische hulp die ze nodig had. Een doktersassistent in het asielzoekerscentrum nam de klachten van de ouders niet serieus en weigerde het kind door te verwijzen naar een arts. Staatssecretaris Teeven reageert zoals een verantwoordelijke politicus altijd reageert. ‘Het spijt me, maar er waren toch echt artsen aanwezig.’ Daarna volgt nog een keer de uitleg van de regels.

Lukoki naar Cambuur

Jordi Lukoki is een jonge vleugelaanvaller van Ajax en is vooral bekend vanwege deze weergaloze panna. De Amsterdamse club gaan hem waarschijnlijk verhuren aan Cambuur. Lukoki heeft er voor gekozen om niet in te gaan op buitenlandse aanbiedingen.

Nieuw werk van schokkunstenaar Bart Jansen

Helicopterkunstenaar Bart Jansen slaat toe met een vliegende struisvogel. De kunstuitvinder heeft een eerste vlucht gemaakt met een opgezette struisvogel. Op zijn website is de eerste testvlucht te zien. Bart Jansen Jansen heeft drie maanden gewerkt aan de ‘Struiskopter’. Hij belde een aantal struisvogelboeren om te vragen naar een overleden exemplaar dat geschikt was voor de preparateur. Met het gewicht was het nog een hele klus om het dier de lucht in te krijgen, liet Jansen weten.

Koe verdwijnt uit de wei

De koe verdwijnt langzaam aan uit het Nederlandse weiland. Boeren houden de liefste beesten op aarde liever op stal, want dat is goedkoper. Denken ze overigens vaak ten onrechte. Nu ziet een derde van alle koeien in Nederland al geen gras meer. Dat zal in 2025 zonder maatregelen zijn verdubbeld, blijkt uit het rapport Grazing in North West Europe van het Landbouw-economisch instituut (LEI) van de Wageningen Universiteit dat is geschreven in opdracht van internationale dierenwelzijnsorganisatie WSPA. Trouw duidt de kwestie: ‘De afname van de weidegang heeft niet alleen gevolgen voor het welzijn van de koeien – minder natuurlijk gedrag en hogere eisen aan de productie. De maatschappelijke acceptatie van de melkproductie zal er ook onder lijden.’

Sanoma winst verdampt

10% minder omzet en 34% minder winst. Het Finse mediaconcern Sanoma, dat in Nederland Donald Duck en Libelle uitgeeft, kreunt. De halfjaarcijfers zien er slecht uit als gevolg van een instortende advertentiemarkt.

Nigella Lawson scheidt van wurgende echtgenoot in 70 seconden

De meest perfecte huisvrouw op aarde – want superkok – (zegt ze zelf ook hoor) is in 70 seconden gescheiden van haar man. Nigella Lawson is van haar echtgenoot, de 70-jarige kunstverzamelaar en oud reclame man Charles Saatchie af. Zeven weken geleden pakte hij haar bij de hals in hun favoriete Londense restaurant. De scène werd gefotografeerd. Saatchie ontkent gewelddadig te zijn en vroeg zelf de scheiding aan. Hij vond dat zijn Domestic Goddes hem niet steunde.

Alex Ferguson wil geen lord worden voor Labour

De meest succesvolle coach van Manchester United is vereerd dat Labour, de partij die hij altijd steunde, hem wil voordragen in het House of Lords, maar hij weigert, omdat hij tijd wil vrijmaken voor zijn vrouw. En nog meer huiselijke beslommeringen: Barack Obama wil dat z’n dochters beseffen dat ze een bijzondere opvoeding krijgen. Man is misschien wel een betere vader dan een president.