Eten smaakt beter als het op Instagram staat

01-08-2013 12:00

Opvallend onderzoekje op Jezebel. En ook enigszins teleurstellend degenen die een hekel hebben aan voedsel op Instagram. Eten smaakt beter als het eerst op Instagram gezet wordt.

De Carlson School of Management in Minnesota stelt dat een ritueel voor het eten de maaltijd beter doet smaken. Dat kan variëren van een liedje zingen, proosten, een Japanse theeceremonie (is kunst!) tot je eten op Instagram zetten. Maakt je eten allemaal lekkerder.

Heerlijke chocola

Het gaat niet om de hele ceremonie, het gaat om het bewust worden van wat je eet. De onderzoekers deden een experiment met 52 mensen. Ze kregen allemaal een chocoladereep en de helft van de mensen werd gevraagd deze in tweeën te breken zonder het papier eraf te halen. Eerst moesten ze de eerste helft uit het papier halen en opeten, toen de tweede helft.

Het andere gedeelte van de groep mocht de reep als een ‘normaal’ persoon opeten. Resultaat? De eerste groep vond de chocola beduidend lekkerder dan de tweede groep. Ook deden ze er langer over en waren ze bereid meer te betalen voor de reep. Met wortels en limonade was de uitkomst van het experiment hetzelfde.

Wat te doen bij je volgende maaltijd? Instagrammen. Of een liedje zingen. En nu hopen dat er naast een unbaby me-app ook een unfood me-app op Facebook en Instagram komt.

Foto: 9colinedk