Binnenland

Oorlog tegen stadswachten en andere BOA’s in Maastricht

01-08-2013 08:47

In het pittoreske Maastricht is een oorlog gaande tussen boze burgers (Limburgers) en stadswachten, parkeerwachten en overige ordehandhavers (BOA’s). De laatste groep wordt op grote schaal bedreigd, beledigd en geïntimideerd. Dit meldt dagblad De Limburger.

De gemeente vindt dit uiteraard niet kunnen en heeft daarom op de gemeentelijke website opgeroepen tot een “respectvolle discussie handhavingsbeleid“.

Ook heeft tenminste één van de BOA’s aangifte gedaan van smaad en laster nadat hij werd uitgemaakt voor nazi. De dader werd veroordeeld tot een boete van 600 euro.

Maastricht staat bekend om het bizar strenge handhavingsbeleid. Zo werd onlangs nog een boete van maarliefst 220 euro uitgedeeld aan een ondernemer omdat hij een stoel buiten voor zijn winkel had staan. En dat was niet de eerste keer. Ondernemers spreken al tijden over ‘handhavingsterreur’.

De vele handhavers zijn noodzakelijk om op te treden tegen bijvoorbeeld de enorme overlast van drugsdealers en drugsrunners.

Ook worden de handhavers ingezet om te voorkomen dat Maastrichtse burgers stiekem een niet officiele namaak-rood-witte-restafvalvuilniszak aan de weg zetten.