Leven

‘Stop studenten Maastricht maar in de bajes’

02-08-2013 12:45

Een op z’n minst frappant bericht uit Maastricht. De Liberale Partij Maastricht oppert het plan om studenten te huisvesten in de pas gerenoveerde gevangenis Overmaze.

Nadat een student eerder deze week miljoenen wist te verdienen door geen eten te krijgen in een Amerikaanse cel, denken de Maastrichtse Liberalen dat studenten het wel zien zitten om in een gevangeniscomplex te wonen.

De partij is in de raad vertegenwoordigd door Kitty Nuyts en stelt dat de stad nu nog niet klaar is om door te groeien als studentenstad. Daarom moet onder meer een gevangeniscomplex ontwikkeld worden als studentencampus. De toren zou ingericht moeten worden met studentenappartementen tegen een redelijke huur.

De Liberale Partij Maastricht wil graag in gesprek treden met studenten en studentenverenigingen over dit plan. Je hoeft geen Nostradamus te zijn om te raden wat studenten blieven. De student die het oké vindt om in een gevangeniscomplex te wonen moet nog geboren worden. Of zit ik er compleet naast en ziet u een verblijf in een sfeervolle, ex-gevangenis wel zitten?