Bladen

Worden we moordenaars als het warm is?

02-08-2013 09:30

Vrijdag 2 augustus, het is historisch warm. Is er verder nog nieuws?

Johan Derksen koopt een hond na zijn pensioen

Heerlijk hoe Johan Derksen ons weer door de benen speelt. Over zijn pensioen wilde hij niet praten. Niet bij Coen en Sander, niet bij Shownieuws en Boulevard, niet bij ThePostOnline, maar wel bij Knevel en Van den Brink. Daar zat hij gisteravond niet als gastpresentator, maar als tafelgast, en blonk hij uit als een hilarische anekdotesverteller. Opvallend goed in vorm was Lucille Werner, de gastpresentator die Van den Brink verving. Die wilde weten of Derksen door zijn werk was veranderd. ‘Nee’, zei Derksen, ‘heb jij dan Lingo-balletjes thuis?’ Derksen vertelde dat hij een hond neemt. Het leek erop dat hij dat meende. ‘Ik heb alle rubber botjes in huis.’

Worden we moordmachines door de hitte?

Het zou vandaag wel eens de warmste dag uit de geschiedenis van de lage landen kunnen worden. Leuk gegeven voor criminologen. Zal het aantal moorden toenemen? The Atlantic publiceert een schitterend verhaal waarin een verband wordt gelegd tussen extreme klimaatschommelingen en sociale opstanden. Uit cijfers blijkt dat een temperatuur stijging van 5 graden Fahrenheit een toename van 4% geweld oplevert. Water drinken, mensen. Koude washandjes op het hoofd. Lief zijn!

Bizarre moord in Chicago

Nu is het in Chicago niet exceptioneel heet, en toch werd daar een man in een keldertje doodgeslagen waar afval werd opgeslagen. Hij dacht dat hij zijn telefoon daar had laten vallen.

Nog meer heetweer-leed.

Jennifer Rosoff had een eerste date, en nodigde haar nieuwe lover uit op haar kleine balkonnetje op 17-de verdieping van haar New Yorkse appartement om een met hem romantisch een sigaretje te roken. Ze verstapte zich en viel te pletter. The New York Magazine brengt het nieuws als een zwarte variant van het Romeo en Julia sprookje.

Amerikanen zijn rijker dan ze denken

Laten we het armoedeangst noemen. Amerikanen onderschatten hun vermogen schromelijk. Amerikanen die een gezellig middeninkomen verdienen (60.000 dollar plus) blijken vaak ook nog geld uit dividend en andere businesszaakjes te betrekken. Die tellen ze vaak niet mee bij hun inkomen. Lekkere meevaller.

Colin Powell kreeg erotische mails, maar had geen relatie

Is de generaal een nette man? Hij zegt zelf van wel. Colin Powell, het fatsoenlijke gezicht van de Republikeinse Partij, kreeg zeer persoonlijke mailtjes van een Roemeense diplomate, waarin ze hem omschrijft als de ‘ware liefde’ . Ze stuurde veel digitale correspondentie over haar privé-leven, inclusief een paar pikante bikinifoto’s. Powell zegt dat er geen affaire is geweest. Hij vroeg haar wel om de aan hem gerichte mailtjes te verwijderen. Hoe we dit weten? Een hacker kraakte zijn account. Opvallend dat we over de uitgaande mail niks te weten komen. Zou de generaal gelijk hebben en hij last hebben gehad van stalker? Anthony Weiner had zoveel kunnen leren van deze man.

De snor van Timofeeff komt nooit meer terug

Ja, het is warm en het nieuws is dun. Mooiste komkommerbericht staat in De Telegraaf. Zeven jaar geleden schoor weerman Peter Timofeeff zijn snor was. En die beharing onder zijn neus komt nooit meer terug. Thanks for sharing, maar wat is de aanleiding voor dit bericht? De reden om nog eens te publiceren over de snorafscheeraffaire is dat het aantal baard- en snordragers weer toeneemt. Maar Peter laat hem niet meer groeien. Zijn vrouw, met wie hij in 2006 trouwde, vindt hem mooier zonder neusbeharing.

UWV betaalt 3 miljard voor ICT

Dat kopt het AD. Schandalig natuurlijk, maar het levert wel werk op. Dat moeten we niet vergeten.

Oeps! Angela Merkel houdt van Wagner

Angela Merkel is een heldin, maar aan haar muziekkeuze mag ze wel iets doen. Die is een tikje pompeus. Angela Merkel houdt van de Duitser aller Duitse componisten: Richard Wagner. Hitler hield er ook van, en dat ligt dus gevoelig. Merkel kan het niks schelen. Ze gaat naar het jaarlijkse Festspiele. Hopelijk schrik ze niet dit jaar. Regisseur Jan Philipp Gloger heeft een uitvoering van ‘De Vliegende Hollander, die wordt opgevoerd op het feest, volgestopt met een lekkere artistieke provocaties. Wagner is ineens post-modern hip aan het worden.

Hoe groot is de kans dat Ajax vanavond van Roda wint?

Die kans is groot, maar moet je niet overschatten. Voetballers kijken altijd een beetje neer op cijferaars, maar Chris Anderson, een voormalige keeper, en econoom David Sally, beweren dat er wel degelijk een verband bestaat tussen eerdere duels en toekomstige uitslagen. Met hun recente boek ‘The Numbergames: Why Everything about Football Soccer is Wrong’ zetten ze zich af tegen de school dat trainers en spelers er toe doen. Ze concludeerden dat de club die favoriet is (Ajax in dit geval), maar voor de helft van de gevallen ook daadwerkelijk wint. Vorig seizoen werd er in ieder geval een keer gelijk gespeeld tegen Roda JC.

Kan Marissa Mayer Yahoo nog redden?

Goed verhaal over de manier waarop Silicon blondine Marissa Mayer Yahoo probeert te redden. Ze hakte bureaucratie weg, stelde een nieuw management aan, maakte een einde aan thuiswerkgedoe en probeert nu de omzet te verhogen. Ooit was die 7,2 miljard dollar. Nu is het 4,8 miljard. Marissa, wat ga je nu doen om het echt te verbeteren?