Business

Dijsselbloem: ‘Geen cent naar gedupeerden SNS’

05-08-2013 11:30

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem doet er alles aan om de beleggers die hun geld verloren door de nationalisatie van SNS Reaal, geen schadevergoeding uit te keren.

Hij gaat namens de staat in cassatie tegen de beslissing van het gerechtshof in Amsterdam, die in juli besloot dat een team van deskundigen zich moet buigen over de schadevergoedingen moet buigen. Dat blijkt uit een onlangs verstuurde brief aan de ondernemingskamer.

‘Schadevergoeding moet op nul euro’

Het is niet meer dan logisch dat de schadevergoeding voor de gedupeerden op nul euro moet worden vastgesteld, stelt Dijsselbloem, omdat de beleggers ook zonder overheidsingrijpen hun geld waren kwijt geweest vanwege een faillissement van SNS. De Ondernemingskamer vond die conclusie toen te kort door de bocht, en onvoldoende onderbouwd.

Half jaar vertraging

De gang naar de Hoge Raad kan volgens de Stichting obligatiehouders SNS een half jaar vertraging opleveren. De benoeming van het deskundigenpanel mag van de Ondernemingskamer worden uitgesteld.

Het ministerie van Financiën gaf vandaag aan dat het nu al in cassatie gaat, zodat er zo snel mogelijk duidelijkheid wordt gecreeerd over de vraag hoe de voor het eerst gebruikte Interventiewet moet worden uitgelegd.