‘Al Qaida bemoeit zich met voetbaltranfser Bale’

06-08-2013 13:44

De transfersoap rond Gareth Bale kent nu wel een hele vreemde plotwending. Al Qaida mengt zich ook in de discussie rond de gewenste hoogte van de transfersom voor Bale. Bedragen als 120 miljoen doen de ronde en dat wordt ook Al Qaida te gortig. Daarom heeft Ahmed Al Dossari, die zegt namens Al Qaida te spreken, een statement afgegeven over de werkwijze van The Spurs. 

Hebberige Joden hebben het weer gedaan

De toorn van Al Dossari richt zich vooral op de Yids uit Noord-Londen. Al Dossari omschrijft de club als “een stel gewetenloze handelaren. Joden die gestraft zullen worden voor hun hebzucht door de toorn van God en het geluid van wapens”. Met al deze antisemitische vooroordelen spuwt Al Dossari even al zijn gal uit over Daniel Levy en de zijnen van Tottenham Hotspur.

Dreigement met een korreltje zout nemen

Of Daniel Levy hier nu echt van onder de indruk is valt te betwijfelen. Iedere clown kan zich namelijk uitmaken voor een Al Qaida woordvoerder aangezien Al Qaida niet een gestructureerde organisatie is. Er bestaat ook veel onduidelijkheid over de rol van Ahmed Al Dossari binnen Al Qaida. De bron van dit verhaal is terug te leiden naar Italië en daar wordt er gesproken over Al Dossari als leider van een Jemenitische Al Qaida cel.

Het zou natuurlijk ook kunnen gaan om een gefrustreerde Real Madrid fan, wie weet. Dit bizarre verhaal draagt in ieder geval wel bij aan de gekte rond Gareth Bale en doet recht aan de term soap in deze transfersoap.