Nieuws

‘Hypotheekrenteaftrek stimuleert huizenbezit niet’

06-08-2013 09:12

De zomer is nu echt begonnen, maar het nieuws zweet zich uit alle hoeken en gaten. We stonden vroeg op en lazen alles voor u.

Deodorant werd bedacht door onzekere scholiere

Vrouwen stinken onder hun arm, en mannen nog meer. Ooit bestonden er geen anti-transpiratiemiddelen. De eerste deodorant is afkomstig uit 1912 en werd uitgevonden door Edna Murphey, de dochter van een chirurg die zijn handen met een goedje insmeerde – Odorono (Odor Oh! No!) -om geen zweterige handen te krijgen tijdens operatiewerkzaamheden. Edna zag mogelijkheden om het spulletje ook onder haar oksels te smeren en zo te worden verlost van onwelriekende okselodeur. De eerste anti-transpiratiemiddelen waren bedoeld voor vrouwen. Smithonian.com komt met prachtverhaal over hoe adverteerders vrouwelijke onzekerheid exploiteerden om deo te verkopen. ‘A woman’s arm! Poets have sung of it, great artists have painted its beauty. It should be the daintiest, sweetest thing in the world. And yet, unfortunately, it isn’t always.’

Hollywood collaboreerde met Hitler

Het meeste iconoclastische boek van het jaar komt over een paar dagen uit: The Collaboration: Hollywood’s Pact with Hitler. Een Harvard-onderzoeker heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop Hollywood reageerde op de komst van Hitler. Opvallend meegaand, constateert Ben Urwand. In devastating detail this controversial book reveals how the big studios, desperate to protect German business, let Nazis censor scripts, remove credits from Jews, get movies stopped and even force one MGM executive to divorce his Jewish wife.’

Is er ‘echtheid’ in de onechte wereld van The Kardashians?

Op sommige universiteiten bestuderen sociaal-wetenschappers realsoaps en de mate van ‘echtheid’ van de daarin gescripte scènes. Zo zijn er ook websites die serieuze echtheidsanalyses maken van ‘Keeping Up With The Kardashians’. Stond de microfoon nu wel of niet aan? Was er sprake van een oprecht soapmoment?

Zwarte filmmaker roept om tot rekolonisatie in Afrika

Jean-Pierre Bekolo, een filmmaker uit Kameroen, heeft een controversieel artikel geschreven in een Afrikaanse intellectueel blad. Zijn stelling: we hebben er zooitje van gemaakt. We hebben de witmens weer nodig.

Hoogopgeleide Italianen worden boeren

50.000 afgestudeerde Italianen vertrokken naar het buitenland om werk te zoeken.Een ander deel van de hoger opgeleiden wordt boer. De inschrijvingen aan agrarische faculteiten nemen toe, en de vergrijzing onder de boerenpopulatie neemt af. (Papieren editie De Volkskrant).

Gedrogeerde honkballer ontkent niks

Amerikaanse sporters die toegeven dope te hebben gebruikt doen dat met veel misbaar en theater. Yankee honkballer Alex Rodriquez, de home-run koning on steroïds, gaf een persconferentie voor hij weer een paar ballen het stadion uit probeerde te meppen. Alex pakte alle schuld op zich zonder iets te zeggen. ‘All of it has been challenging. I’m sure there’s been mistakes made along the way. We’re here now. I’m a human being. I’ve had two hip surgeries. I’ve had two knee surgeries. I’m fighting for my life. I have to defend myself. If I don’t defend myself, no one else will. There’s a process. I’m happy with the process. In due time, hopefully whatever happens, happens.’

Park niet naar PSV

PSV heeft een veelbelovend tienerelftal het veld ingestuurd en aast nu op Park, een 32-jarige routinier voor wat ervaring. De speler, die al voor PSV speelde, komt niet waarschijnlijk. Hij is te duur!

Washington Post geeft toe: we zijn dood

Donald Graham, de uitgever van The Washington Post, heeft zich overgegeven. Hij weet ook niet meer hoe hij winst moet maken zijn krant. Bart Brouwers, hoofdredacteur van Dichtbij.nl, wacht op de eerste Nederlandse krantenbaas die durft toe te geven dat hij geen idee heeft hij zijn papieren imperium moet redden.

Netanyahu wil christenen in het leger

De joden raken op dus christenen mogen ook meehelpen om zich te verdedigen tegen de moslimhunnen. De Israëlische premier Netanyahu is een opportunistisch mensch.

Schaf hypotheekrenteaftrek maar af, want huizenbezit stijgt niet

Leuk tegendraads onderzoekje in New York Times. De hypotheekrenteaftrek werd in het leven geroepen om het huizenbezit te stimuleren. Heeft het zin gehad? Nee, de prijs is kunstmatig opgedreven en de huizen zijn zinloos duurder geworden, twee: landen zonder de maatregel (zoals Singapore) hebben een hoger eigen woonbezit. Wie vertelt de politici dat we hier zinloos belastinggeld verbranden?