Studentenrecept: vega-lasagne

06-08-2013 15:03

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Ik moest vanavond iets met noten eten, omdat ik nog vier verschillende halfvolle bakjes notenmixen van AH had staan. Ik besloot een vegetarische lasagne te maken met lasagnebladen van gewoon pasta, van courgette en van aubergine, met daartussen een pesto van basilicum, kaas, macadamia en walnoten. En het was lekker!

Nodig voor één persoon

half pakje verse lasagnebladen AH
ongeveer 50gr macadamianoten
ongeveer 100gr walnoten
ongeveer 50 ml (best veel) olijfolie
50gr grano padano
1/2 courgette
1/2 aubergine
flinke pluk basilicum

Hoe dan?

Je snijdt met de kaasschaaf de aubergine en courgette in lange dunne plakken. De pesto maak je door in een maatbeker (vind ik handig) de basilicum, grano padano kaas, macadamianoten en walnoten te pureren met de staafmixer. Voeg olie toe om het sappig te maken en eventueel op ‘t laatste nog wat water. Bouw de lasagne op in een ingevette ovenschaal en begin met courgette, pasta, pesto en aubergine. Eindig met een laag pesto. Schenk er wat water bij (50 ml?) zodat de pasta beter gaar wordt. Zet dit 25-30 minuten op 180C in de oven.

De lasagne is als ie klaar is heel goed door te snijden, omdat ie niet zo nat is (fijn om te presenteren dus). Bij het presenteren leg je er nog wat walnootjes en verse basilicum op (ik smokkelde op de foto met pecannoten, omdat de walnoten al op waren).

Lekker?

Ik vond de lasagna erg lekker! Toen ik ‘m in de oven zette had ik zo het idee ‘Dit is typisch zo’n recept wat ik verzin, wat lekker lijkt en totaal de plank mis slaat’ maar ik had ‘t fout; het was erg lekker.