RTL komt met eigen Netflix

07-08-2013 09:13

RTL Nederland gaat flink inzetten op betaaltelevisie. De televisiezender maakte woensdag bekend Videoland over te nemen en zegt daardoor te grootste speler te worden op de markt voor televisie op aanvraag. RTL verwerft 65 procent van de aandelen The Entertainment Group (TEG).

RTL gaat met Videoland films en series op aanvraag aanbieden en volgt daarmee andere spelers als UPC, Ziggo en Pathé Thuis. “Deze overname is voor ons een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons on demand tv-aanbod”, aldus directeur Bert Habets van RTL.

“We zitten met RTL in een digitale transformatie. Het verdienmodel gedreven door advertenties blijft voor ons de belangrijkste bron van inkomsten. Tegelijkertijd zien we het verdienmodel met betaaldiensten steeds harder groeien.”

Videoland heeft anderhalf miljoen gebruikers. Voorlopig zal RTL het beleid van Videoland ongewijzigd laten en films aanbieden tegen het bestaande tarief van 4,99 euro per film. Het is de bedoeling dat de nieuwe videodienst in september van start gaat.