Voetbalpraat: Romantiek in Engeland en bellen met NAC

08-08-2013 15:22

In de top-10 meest gelezen sportverhalen van het Engelse Mirror staan zeven verhalen over Suarez, Rooney en Bale. Maar, onze Sportgod zij geprezen, bovenaan de lijst staat een romantisch verhaal over een fan van Macclesfield Town, een club uit de krochten van het Engelse voetbal.

Jongensdroom

Zakenman James Gorfin is gepassioneerd fan van Macclesfield Town, een club die speelt op het vierde niveau van Engeland; de League Two. In Nederland zou Macclesfield Town een amateurclub zijn met een handjevol vaders langs de zijlijn, maar in Engeland staan er in deze klasse ruim zesduizend supporters op de tribune. Toch gaat het de blauwhemden financieel niet voor de wind, iedere penny is welkom. Dus betaalde James Gorfin tienduizend pond om een vriendschappelijk wedstrijdje mee te spelen met de plaatselijke helden tegen Premier League-club Stoke City; een jongensdroom voor de 40-jarige Gorfin. Als wissel betrad hij het veld, toegejuicht door zijn vrouw en kinderen langs de zijlijn. Gorfin liep in de spits en kreeg een geweldige voorzet die hij oog in oog met de keeper binnen kon volleren. Maar Gorfin was te laat, overstrekte zijn hamstring en kon na tien minuten spelen geblesseerd het veld verlaten. Tienduizend pond lichter, maar trots dat hij bijna had gescoord.

Aardige reclame

We blijven even in Engeland, al is onderstaand reclamefilmpje afkomstig uit Amerika.Wat zien we? Een Amerikaanse coach die aan de slag gaat bij Tottenham Hotspur onder het mom It’s football, just not as we know it. Vooruit, het is best leuk bedacht.

Vriendenteam

Is er dan nog actueel, spoedeisend, verpletterend of heet voetbalnieuws? Nou, Tim de Cler is gestopt met voetbal. ‘Leidse Timmetje,’ zoals hij vast wel eens door iemand is genoemd, kwam tot 16 interlands en speelde de laatste seizoenen op Cyprus. Hij gaat nu voetballen in een vriendenteam in Leiden, tenzij een topclub belangstelling toont. Daar rekent hij echter niet op.

Telefoon

In en rond Breda stond gisteravond de telefoon roodgloeiend. Spelers van NAC telefoneerden met zo’n 400 seizoenskaarthouders om ze te bedanken voor hun steun aan de club. Daarna belden die supporters weer met al hun vrienden om te vertellen dat ze met – noem maar iemand –  Anthony Lurling hebben zitten kletsen. Gekkenhuis. “Ik sprak met een kind en daarna kreeg ik zijn vader aan de lijn. Hij kon namelijk niet geloven dat zijn kind Anthony Lurling aan de telefoon had,” aldus Anthony Lurling zelf. NAC houdt de supporters tevreden, misschien dat er in de toekomst dan wel iemand tienduizend euro wil betalen om in een vriendschappelijk potje mee te spelen.