Leven

Wereld de dupe van Noord-Korea

08-08-2013 12:00

Het immer gezellige Noord-Korea is niet alleen militair en humanitair ronduit vervelend voor de rest van de wereld. Uit onderzoek blijkt dat het land niet is opgewassen tegen tuberculose, wat een risico kan vormen voor de hele wereld.

In sommige niet-ontwikkelde landen is de vaccinatie tegen tuberculose niet wijd verspreid, wat ronduit problematisch is. Het land van Kim Jong-un heeft een ander probleem: daar is de bacterie die tuberculose veroorzaakt meer resistent tegen de verschillende medicijnen.

Aangezien er een hoge resistentie is tegen het eerste medicijn tegen tuberculose, is het noodzakelijk dat elke Noord-Koreaan toegang heeft tot andere middelen tegen tuberculose. Dat blijkt niet te lukken zonder internationale hulp. In plaats daarvan krijgen patiƫnten herhaaldelijk het eerste medicijn tegen tuberculose, wat de resistentie alleen maar verhoogt.

Dit is niet slechts een probleem dat Noord-Korea raakt. Het kan zich snel verspreiden en daar is de hele wereld de dupe van. Daar heeft Zimra Geurts uiteraard een mening over.

Dit artikel verscheen i.s.m. United-Academics en verscheen eerder hier