Voetbal

Zomerbloggers: Een nieuw voetbalseizoen

08-08-2013 21:00

Hoppa! Het nieuwe seizoen is er hoor en er zijn alweer een aantal wedstrijdjes gespeeld. We zijn er blij mee. In Groningen mochten we ook al winst ondertekenen en waar we de jeugd bij PSV zien floriseren, zien we Johan Derksen met pensioen gaan. Toine von Pepperstreets verkast naar FOX Sports en was daar nogal emotioneel onder. Hij kon het niet geloven dat hij na al die tijd toch voor meer geld naar een andere zender zou gaan. Altijd lastig. In with the new, out with the old. Hoe lang zou het nog duren voordat Gijp stopt met lachen trouwens? Wanneer gaat Verbeek full-time boerderijen bouwen en stopt hij met het geven van zijn brute trainingen?

Lekker zwemmen, boksen, touwtje springen en natuurlijk een potje voetballen. AZ mag dan niet het best presterende team in de Eredivisie zijn, maar u kunt niets anders dan respect hebben voor zo’n ploeg. Er staat altijd wel een lekker team op het veld met een goed systeem. Laat ik het anders zeggen. Ik heb meer respect voor een AZ dan voor een zeker Scandinavisch elftal in de Eredivisie. Leuk dat u kampioen wordt met zo’n team, maar goed. Een beetje hart en passie mis ik wel hoor. Wat dat betreft kunnen ze wel wat leren van een Feyenoord of een RKC. Passie en liefde voor de sport, maar dat zal ik wel verkeerd zien volgens u die-hard meelopers. PSV zal dit jaar ook voor wat verrassingen gaan zorgen, want die jonge guppen onder leiding van kersverse trainer Cocu gaan nog wel furore schoppen hoor. Mark my words.

Op het nieuwe uitshirt van Ajax kan ik niet haten trouwens en ook het shirt van PSV mag er wezen. Lekker retro. Ook RKC heeft weer een leuke selectie, met allerlei spelers die ongetwijfeld voor de nodige verrassingen gaan zorgen. Voordat u commentaar levert over de kwaliteiten van een RKC zou ik u graag verwijzen naar de selectie van Jong Oranje en RKC Waalwijk. Lang niet gek. FC Twente heeft het ieder jaar over haar ambities alsof ze realistisch zijn, maar goed, u moet schieten om te scoren en u moet winnen om door te gaan. Dan weet u het wel.

Al met al wordt dit weer een mooi seizoen. Dat kan niet anders. Wie er kampioen gaat worden dat weet ik natuurlijk al, maar dat zal ik u nog niet verklappen. Zo moeilijk is het allemaal niet hè, dat voetbal. Leuk is het wel, dus laten we de kratten Amstel volop in huis halen en genieten van een goed potje tweeëntwintigen. Op naar de derde helft!