BITS – Afgekeurde Zelda-film, Wonderful 101, vrolijke executies!

09-08-2013 18:42

Het vorige Bits-gamenieuwsweekoverzicht is op de dag af zeven dagen oud. Hoog tijd voor een nieuwe dus, aldus ons. Je bent een gamenieuwsweekoverzicht, ofwel je bent het niet. Daar kan we lang over discussiëren en erg moeilijk bij kijken, maar dat gaan we mooi niet doen.

Dit had een Zelda-film kunnen zijn

Na rampzalige ervaringen met het uitbesteden van hun series (we noemen een Super Mario Bros.-film, Zelda-games op de CD-I), houdt Nintendo zijn merken nog krampachtiger vast dan het huidige kabinet haar misplaatste bezuinigingsbeleid. Dat moet ook wel, anders krijg je dus dit…

Onderstaande pitch uit 2007 voor een CGI-film over The Legend of Zelda – die er niet eens slecht uitziet – was dus bij voorbaat kansloos. Deze week verscheen het filmpje ineens op Youtube. We weten niet of de mensen die het project aan Nintendo voorstelden nog leven; dus we moeten er van uitgaan dat ze voor straf op verschrikkelijke wijze gemarteld zijn door de directie van het bedrijf en geëindigd zijn in een vat met ongebluste kalk.

Nintendo Direct

Normaal gesproken heeft Nintendo wel wat interessants te melden als er een Nintendo Direct-conferentie wordt uitgezonden, maar deze week niet. Bekend werd dat je in Super Smash Bros. voor de Wii U met Luigi kunt spelen (echt, je zou er om lachen als het niet zo zielig was), en vooruit; Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney verschijnt begin 2014 op de 3DS, dat is wel goed nieuws. Vandaag werd er ineens nóg een uitzending ingelast voor The Wonderful 101; de bizarre hyperactieve actiegame van Platinum Games.

http://www.youtube.com/watch?v=re7gpvoV9Os

Een demo van de game staat nu online in de Nintendo e-shop!

Playstation 4 ‘uitverkocht’

De Playstation 4 en Xbox One kunnen al een tijdje ge-preordered worden; van de Playstation 4 werd deze week bekendgemaakt dat het maximumaantal voor de dag van release vorige week bereikt is. Als je hem nu reserveert zul je langer moeten wachten. De leveranciers hebben deze week te horen gekregen hoeveel exemplaren er op de verschijningsdatum in Nederland zijn. Dat aantal is overigens nog niet naar buiten gekomen dus in principe zegt het niet zo veel.

Opmerkelijk is dat de Playstation 4 een stuk populairder lijkt te zijn dan de Xbox One. Tegenover Gamer.nl verklaarden de winkelketens ‘Gamemania’ en ‘Nedgame’ dat er voor iedere gereserveerde Xbox One drie à vier PS4’s ge-preordered worden. Een belangrijke kanttekening is hierbij wel dat de voorverkoop van de Xbox een stuk later begon.

Joyful Executions

Het is bijna niet te geloven, maar er zijn dus mensen niet gelukkig in het Noord-Koreaanse arbeidersparadijs! De enige logische oplossing is het neerschieten van alle verraders. In Joyful Executions speel je een politiek officier die staatsvijanden executeert.

http://www.youtube.com/watch?v=b14vr5qpmxA

De game is een satire op het Noord-Koreaanse regime én een commentaar op geweld in videogames in het algemeen. Apple durft er – zoals we inmiddels gewend zijn – zijn vingers niet aan te branden, dus Joyful Executions is alleen te spelen op Android-apparaten. Hier download je ‘m. Veel plezier en zet hem op in de strijd tegen de reactionaire, kapitalistische, fascistische, liberale, religieuze, progressieve, ecologische, conservatieve hondzwijnen!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.