Top acht militaire elite-eenheden

09-08-2013 15:15

Welke brigade/divisie krijgt de Inglourious Basterds award? Wie mogen zich de Kelly’s Heroes van deze tijd noemen? Waar zitten tegenwoordig de Otto Skorzeny’s en Vasily Zaytsev’s? Kortom: wie wil je naast je hebben als de (zombie)apocalyps daar is? Hierbij een top geef acht van militaire badasses.

2e Régiment Etranger de Parachutistes

Het neusje van de zalm is toch wel het 2e Régiment Etranger de Parachutistes, of om kort te gaan: 2e REP, hands down het beste wat er is. Deze episch legendarische brigade van het vreemdelingenlegioen heeft zijn sporen over de hele wereld achtergelaten. Het is de enige club die in Afrika nog het verschil kan maken. HALO parachute jumps, SERE, mountain, dessert, jungle warfare, het is allemaal standaard bij deze gasten. Deze kepi Blanc paracommando’s eten Navy Seals for breakfast en hebben aan marsen en sneuvelen een nieuwe betekenis gegeven. You can kill‘m, but you can’t win.

foto1) 2eREP

Royal Gurkha Rifles

Zowel 1st als 2nd bataljon. Deze uit Nepalese krijgers bestaande bataljons staan onder Britse officieren en onder Brits gezag. Dit zijn geen grappenmakers. Onvoorstelbaar gedisciplineerd en strijdlustig. Praktisch onverslaanbaar rond de evenaar. Lachen om de Apache Indian knife techniques van de groene baretten, bulderen het uit bij het zien van Sayoc Kali, Krav Maga of Jeet Kune Do. De collectieve nachtmerrie van bejaard Japan.

Foto2) 1st-Bat Royal Gurkha Rifles

101 Airborne, Screaming Eagles

De Screaming Eagles. Deze van oorsprong airborne divisie is inmiddels getransformeerd naar een air-mobile divisie. Haalt tot op de dag van vandaag de knikkers uit de stront voor de Oval Office. Wereldberoemd geworden door de mannen van Dick Winters en zijn Easy Company. Een van de weinige wapenbroeders die door het US Marine Corps worden gevreesd. Het beste wat Westpoint te bieden heeft.

101-airborne-easy-company-1

Royal Marine Commando’s

Er is een reden dat zowel de S.A.S. als MI6 voornamelijk uit ex-Marine Commando’s bestaat. Dit is een extreme outdoor club (die trouwens zeer nauw samenwerkt met het Nederlandse Korps Mariniers) waarvan de officieren zowel Sandhurst als Dartmouth hebben doorlopen. Gentleman killers als commander Bond. Van de Falkland-eilanden tot de rots van Gibraltar, dit zijn je mannen.

foto4) Royal Marine Commando

3rd Guards Spetsnaz Brigade

Hoe en waar ze precies opduiken is nooit duidelijk bij deze mannen in de bekende blauw wit gestreepte matrozenshirtjes. Maar zodra het Kremlin een duidelijk statement wil maken kan je er van uitgaan dat deze vodkamonsters voor je staan. Geboren in de ruines van Stalingrad, opgevoed door generaal Georgi Zjoekov. Laat hun uiterlijk je niet in slaap sussen, dit is de klauw van de Russische beer.

foto5) Spetznats

1st Panzer Division (Bundeswehr)

Voorheen 1st SS panzer division ‘Leibstandarte Adolf Hitler’. De lessen van Sepp Dietrich en Heinz Guderian zijn nog niet vergeten. Dit tot op de dag van vandaag uit dienstplichtigen bestaande panzerleger is de meest moderne en gevreesde tankdivisie op de planeet. Leopards en Gepards maken nog steeds het verschil. Tot wat het in staat is weten we allemaal.

foto6) 1st Panzer Heer

US 1st Marine Division

Mother Green and her killing machine. Meesters in het Island hoppin. Als de tact uit het raam is en ‘winning hearts and minds’ een gepasseerd station dan komen deze cowboys in actie. Niet altijd even voorbeeldig maar they get the job done. Samen met de Screaming Eagles de enige twee eenheden die echt overal ter wereld ingezet kunnen worden. M.I.C.K.E.Y. M.O.U.S.E.

foto7) 1st US Marines div

Sayeret brigade (IDF)

Deze Israëlische special forces brigade is de reden dat Israel vandaag de dag nog bestaat. Ontsproten aan het brein van Mosje Dajan. Een zeer divers gezelschap (Don’t mess with the Zohan) wat al 50 jaar dag in dag uit actie ziet. Geen specialisten voor op de toendra, maar waarschijnlijk de meest ervaren groep soldaten van allemaal.

foto8) Sayeret commando