Voetbalpraat: ‘Seksistisch’ NEC en ijshockeyers op noppen

09-08-2013 14:33

NEC in The Daily Mail. Dat is een klapper, zo tussen de sluierbewolking van vandaag door. Daarnaast knoeit een Egyptische eigenaar van Hull City met de clubnaam,  loopt Mourinho binnenkort over Avenida José Mourinho richting het strand en zet Louis van Gaal de niet-fitte Sneijder op zijn plek, te weten: buiten de selectie.

NEC in The Daily Mail

Op de sportpagina van The Daily Mail wassen drie blonde dames een Nederlandse auto. De schoonmaaksters dragen een kort wit shirtje, een kort zwart broekie en elegante hakken. Waarom? Omdat ons NEC dit seizoen de Man of the Match beloont met een autowasbeurt, in plaats van de gebruikelijke champagnefles cadeau te doen. Wie het best presteert krijgt soft-soft-softe erotiek, maar toch. Eerste winnaar is Victor Palsson, die zijn auto “nog nooit zo schoon heeft gezien.”

Feminist Cornald Maas heeft nog niet gereageerd, maar na zijn woede op Van der Gijp lijkt dit een uitgelezen mogelijkheid om nog beter te deugen dan hij al deed. Autowas-meisjes worden per slot van rekening toch in een bepaald daglicht gezet, en NEC ook. Daarbij is het nauwelijks tolerant ten opzichte van homo’s. CORNALD!!!

Hull City Tigers

Hull City speelt dit seizoen weer in de Premier League. Of nee: Hull City Tigers speelt dit seizoen in de Premier League. De Egyptische eigenaar Assem Allam heeft er dus een ijshockeyclub van gemaakt. Maar dan op noppen. Allam troost de misselijk geworden supporters als volgt: “City is geen goede voetbalnaam, het komt te vaak voor. Zie bijvoorbeeld Leicester, Bristol en Manchester; allemaal City. Ik wil niet zoals iedereen zijn, ik wil dat de club speciaal is. Daarbij is een korte naam in de commerciële wereld een pluspunt. Een korte naam gaat sneller rond en zorgt voor een krachtige marketing. Tigers is een sterke naam voor een merk.”

Lichtpuntje voor de fans: de kleuren op het gestreepte shirt blijven dezelfde en “de fans mogen de club blijven noemen hoe ze zelf willen.”

Avenida José Mourinho

Wat hebben José Mourinho, Piet de Koe (oud-voetballer FC Groningen) en Coen Moulijn met elkaar gemeen? Tromgeroffel en dan het antwoord: een eigen straat. Mourinho paradeert binnenkort namelijk over de Avenida José Mourinho (Rua da Sauda wordt vergeten) in zijn geboorteplaats Setubal. Een zonnige straat grenzend aan de Atlantische oceaan met genoeg parkeerplek, hier en daar een scheepswerf, dan weer een haventje en enkele huizen, als we Google Maps mogen geloven. Het bestuur van de stad ten zuiden van Lissabon eert de The Happy (Special, Only) One voor zijn ‘uitzonderlijke verdiensten voor de internationale sport’.

Van Gaal boos

De selectie van het Nederlands elftal: áltijd leuk discussievoer. Volgende week speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Portugal en laten we eerlijk zijn; Portugal is toch een beetje het nieuwe Duitsland. Typisch iets voor Oranje om daar in een oefenwedstrijd wél van te winnen, terwijl we het op grote toernooien niet lijken te durven. Maar goed, de bondscoach heeft Sneijder buiten de selectie gelaten want Sneijder moet eerst fit worden. En Sneijder moet z’n mond houden in de media, want Van Gaal moet daar vervolgens weer op reageren. En Sneijder heeft genoeg uitleg gehad, hij snapt het zelf toch ook wel?

Ook Adam Maher, Siem de Jong, Ricardo Van Rhijn en Jordy Clasie ontbreken.

Paul Verhaegh, Stijn Schaars en Georginio Wijnaldum zijn er wél bij.