Voetbalpraat: Bakkali voorbeeld voor volwassen spelers

12-08-2013 14:16

Complimenten voor Robin van Persie in The Independent. En complimenten voor Rini de Groot, de ontdekker van Zakaria Bakkali. Alhoewel, er zullen vast meer scouts zijn die Bakkali uit een talentenvijver kunnen hengelen. Maar Rini deed het. En wat zeggen Gert-Jan Verbeek en Wiljan Vloet toch allemaal?

Van Persie: a man apart

Robin van Persie is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Met twee doelpunten in de wedstrijd om de Charity Shield tegen Wigan Athletic schonk hij trainer David Moyes zijn eerste prijs. Engelse krant The Independent schreef lovende woorden over de spits van Manchester United:

‘Van Persie was, once again, a man apart in the things he did. He is a player of such high quality that you can count his errors during the course of a match in single figures.’

Plus een verfrissende opmerking te midden van de taaie transfergeruchten:

Lesson one of the new season: at United, it is still all about Van Persie. Ever more so in a squad without Wayne Rooney, but even if Rooney was staying and one of Cesc Fabregas or Luka Modric were on their way as well, you suspect that Van Persie would still be the man.  

Zie hier zijn winnende treffers.

Verbeek durft te benoemen

Gert-Jan Verbeek zegt het. Iedereen denkt het al jaren, maar Gert-Jan zegt het gewoon.
http://www.youtube.com/watch?v=vLFK3pYfOfU&feature=player_embedded

Spotten met een ziekte, daar zal Verbeek nog gedoe mee krijgen. Er is vast wel íemand gepikeerd.

Pardon, Wiljan?

Wie is de ontdekker van Zakaria Bakkali? Rini de Groot. Wie is Rini de Groot? Hoofd jeugdscouting PSV. Hij zag het dribbeltalent bij Standard Luik en tipte Wiljan Vloet, toenmalig hoofd jeugdopleidingen. Vloet spreekt: “Bakkali heeft de kwaliteit dat als hij de bal had, deze niet af wilde geven. Het liefst bleef hij zo lang mogelijk met de bal lopen, alles passeren en dan scoren. Vervolgens liep hij dan lachend weer terug naar zijn eigen helft.”

Leuk, hoor. Maar in profvoetbal worden getalenteerde egokunstenaars toch zo snel mogelijk afgestompt om in dichtgetimmerde spelsystemen te dienen? Of is de verlichting nabij en mag het jonge grut vliegen, kappen en draaien tot de trucjes op zijn?

We wachten af. Hopende dat Bakkali hét voorbeeld wordt voor volwassen voetballers. En dan allemaal even Rini de Groot bedanken.

PSV favoriet tegen AC Milan

Bakkali harkt dus de complimenten binnen, maar PSV kent als team ook een kickstart. De gebroeders Van de Kerkhof verwachten zelfs dat het tweeluik tegen AC Milan winnend wordt afgesloten. “Ja waarom niet. AC Milan is nog niet in competitie. Ik denk dat PSV deze wedstrijd onbevangen tegemoet kan gaan, ze hebben in principe niets te verliezen”, zegt René tegenover Omroep Brabant. Willy ziet het al even zonnig. “Ja absoluut. De Italiaanse competitie is niet zo sterk dat hebben we vorig jaar gezien. Ik denk dat PSV de meeste kans maakt.”