Zomerbloggers: Lief Dagboek, Friso is overleden

12-08-2013 19:32

“Lief dagboek,

HEB JE HET AL GEHOORD? OMG! Prins Friso is dood! FRISO! Natuurlijk heb je het niet gehoord, je bent immers een dagboek. Anders had je het ook wel op Twitter of Facebook gelezen want ik had het metéén toen het nieuws bekend werd op beide sociale media gepost. Ik zette erbij hoe geschokt en hoe doodstil ik van het nieuws was. Politicus Henk Krol vond het ook zo verschrikkelijk, die was er helemaal stil van, twitterde hij. Ik ben het volledig met hem eens.

Net als die BN’ers die meteen lieten weten hoe erg ze het vonden. Ik begrijp ze helemaal. Respect!! Meteen sterkte wensen voor Mabel en de familie en zo, mooi, en respect. Dat je als bekende Nederlander niet eens even laat weten aan de wereld dat je het erg vindt.. dat snap ik dus niet hè. Dit is toch gewoon heel erg? Iedereen kende Friso. Iedereen! Dat was eigenlijk net als met de bultruggen, die walvissen weet je wel, op Terschelling. Iedereen kende hem in Nederland! Dat is toch anders dan wanneer mijn overbuurjongetje van acht overlijdt, die kent zowat niemand. Wat vandaag trouwens ook is gebeurd.

Maar terug naar HET nieuws! Friso dus. Ik heb al getwitterd (paar keer niet te vaak) hoe stil ik er van was op dat moment, en op Facebook kreeg ik meteen een aantal likes. Dat snap ik dan weer niet, dat mensen dat liken. Dat wil ik helemaal niet bij zoiets ergs! Helaas begrijpen sommige mensen het nog steeds niet -.-’ maar goed, wat een dag zeg, poeee. Op kantoor had iedereen het er over toen we het nieuws hoorden. Totdat vijf minuten later Bennie binnenkwam, want die was jarig dus daar hadden we als verrassing taart voor gebakken en een klein feestje op kantoor voor gepland. Nou dat was ‘m dan, lief dagboekje van me. Of ben ik iets vergeten? Even ’t lijstje pakken hoor, BRB…

Hoi, ben ik weer! Ff kijken. Friso, check. Vreselijk, check. Het twitteren en facebooken, check. Even stil zijn, check. Ja, ik heb alles gehad voor vandaag. Hopen dat er morgen weer wat gebeurt! Dat maakt zo’n saaie werkdag toch beter. Jeez, wat een nieuws zeg. Friso die gewoon is overleden. Prins Friso. Pff. Maar ik houd er over op nu, ik ben er nog steeds helemaal stil van. Xxx”