Politiek

Leestip: Die arme zielige kleine VVD toch

13-08-2013 17:20

VVD-partijbaron Ewout Klok – voorzitter van de Kamercentrale Drenthe – is boos. VVD’ers worden ‘geslachtofferd’ en er is sprake van ‘volksrichting’. Sterker nog: de liberalen worden aan de ‘schandpaal’ genageld. “Opnieuw 2 veelbelovende carrières verwoest. Beiden gevallen passen in een lange reeks van VVD-politici die publiekelijk geslachtofferd zijn. Nog voordat er een veroordeling heeft plaatsgevonden”, schrijft de liberaal deze week op zijn weblog.

‘Gesel van verdachtmaking’

“De VVD gaat extra werk maken van integriteit. En dat is terecht, ik juich dat toe. Ook al, omdat de gesel van verdachtmaking VVD-ers vaker lijkt te treffen dan politiek anders gekleurden”, gaat Klok verder.

‘De machtswellustelingen van de pers’

Klok is ook niet te spreken over de rol die de pers speelt. “Merkwaardige processen waarbij de Pers een bedenkelijke rol speelt. In plaats van objectief berichtgever gaat het journaille pontificaal op de stoel van zowel de aanklager als de rechter zitten. Het oordeelt en veroordeelt in één moeite door. Over machtswellust gesproken…..”

Maar waar gaat het over?

Enfin, zijn schrijfsel leest u hier. De aanleiding? De vervolging van de oud-VVD-burgemeester Ricardo Offermanns voor corruptie en het onderzoek naar het onlangs opgestapte VVD-Kamerlid Johan Houwers.

“Opnieuw 2 veelbelovende carrières verwoest”, volgens Klok. Waarvan akte.