Bladen

‘Badr Hari en Estelle uit elkaar’

14-08-2013 07:30

Wat brengt ons deze woensdagochtend? ThePostOnline buurtte op de nieuwssites en checkte tv- en radiozenders.

Kevin Stootman woont in oude huis Stekelenburg

Voetbalmakelaars hebben het zwaar. Althans, de beunhazen die een paar knaken proberen te verdienen aan de transfers van Jupiler League-spelers die een modaal en tot een minimumsalaris bij elkaar sprokkelen. Dat vertelden succesmakelaars Patrick van Diemen en Chiel Dekker aan BNN Today. De twee voetbalbemiddelaars kwamen met ontnuchterende verhalen. Dekker, die Kevin Strootman voor 20 miljoen transfereerde van PSV naar AS Roma, biechtte op dat hij zijn bemiddelingsfee had moeten delen met een andere makelaar (Rob Jansen) en dat hij nog altijd wacht op rechtmatige transfergelden van een speler die hij bij een Cypriotische club onderbracht. ‘Soms bedraagt de fee van een Jupilerspeler op jaarbasis niet meer dan 500 euro. Daar moet je ook tijd in steken’, relativeerde het duo het poenimago van de branche. Dekker voelt zich soms net een veredelde office-manager. De bemiddelaar moest een huis zoeken voor Kevin Strootman in Rome en vond er gelukkig snel een: de oude woning van oud AS Roma-keeper Maarten Stekelenburg. Die woont nu in Londen, omdat hij bij Fulham speelt.

Dafne Schippers wint WK-brons op zevenkamp

Het zijn de allercoolste vrouwen ter wereld. Zevenkampsters. Dafne Schippers won gisteren brons op het WK Atletiek in Moskou. Ze overklaste zichzelf. Kijk dan nog eens naar die laatste 800 meter race. Pijn is fijn. Kijk hoe ze ter aarde stort. Wauw, wauw, wauw!

Marina Berlusconi op de troon?

Ze is eigenlijk de ideale ‘domestic housewive’: Marina Berlusconi, de 47-jarige dochter van een Italiaanse ex-premier op huisarrest. Italië maakt zich op voor een machtswissel, lijkt het. De redelijk ingetogen en conservatieve directeur in het bedrijf van vader Silvio is aan het warmlopen voor het partijleiderschap. Marina zou wel eens het nieuwe gezicht van rechts en liberaal Italië kunnen worden. Op Facebook zijn al fansites.

Jong, dromerig en economisch waardeloos

Je bent links en je wilt wat. Geschiedenisstudente Laura Nys vertolkt de stem van een generatie, althans zo wordt ze gepresenteerd in het progressieve Belgische dagblad De Morgen. Laura mocht een ingezonden stuk schrijven. Dat klinkt ongeveer zo: ‘Ik weiger om in de maatschappij te leven waar we nu in een versneld tempo op afstevenen. Een maatschappij waarin een liefdevolle studiekeuze wordt afgestraft. Een maatschappij waarin iets enkel waardevol mag zijn als het meetbaar is. Een maatschappij waarin alleen economische winsten van belang zijn en menselijk leed uitsluitend wordt geregistreerd door veiligheidscamera’s en GAS-boetes. Sorry, maar voor díé samenleving ga ik passen.’

Hagelslag weer in Nederlandsche handen

De ochtendploeg van TPO heeft zijn eerste boterham met chocolade hagel alweer op. Zo’n met hagelslag besprenkeld broodje blijft natuurlijk het beste ontbijthapje ter wereld. De Telegraaf meldt dat De Ruijter, producent van Hollandsche ontbijtlekkernijen, weer te koop staat. De Ruijter was in handen van ketchupmaker Heinz, maar de Amerikanen willen af van de onderpresterende Hollandse winkeldochter.

Michelle Obama gaat rappen

Haar man is best een burgerman. Barack Obama houdt van keurige zwarte muziek, maar is niet echt gangstastyle. Zijn vrouw is dat meer. Ze gaat rappen dat het beter is om een broodje hagelslag te eten dan hamburgers.

Nobelprijs econoom Krugman kraakt Nederland af.

OMG, we krijgen straf. Van Paul Krugman. De Keynesiaanse econoom, die meent dat de overheid in crisistijd vooral moet spenderen in plaats van bezuinigen, kraakt het Nederlandse beleid af en zet onze prestaties af tegen België. De zuiderburen doen het stukken beter, ondanks de politieke verdeeldheid in dat land, schrijft hij op zijn invloedrijke New York Times blog. ‘And in general, it’s hard to escape the impression that Belgium has been better served by political paralysis than the Netherlands has by its unified, effective determination to do exactly the wrong thing.

Nederlandse bedrijf levert defensiemateriaal aan Algerije

Defensiebedrijf Thales Nederland mag voor ruim 21 miljoen euro aan militair materieel leveren aan Algerije. De deal draait om radar- en besturingssystemen voor de Algerijnse marine. Voorheen deed Thales liever zaken met oud-kolonisator Frankrijk. ‘Dit is een mooie, nieuwe klant’, aldus een woordvoerder van het bedrijf tevreden. Thales verkocht recent ook schietspulletjes aan Taiwan, een land waar we vroeger nooit wapens aan leverden, omdat China dan boos werd. Die discussie telt niet meer. Nu wordt een deel van de Algerijnse vloot zelfs in China gebouwd. Money talks is de nieuwe leuze.

Autoverhuur naar 10-jarige hoogtepunt

Nog meer goed economienieuws. De autoverhuur is naar een 10-jarig record gestegen in Amerika. Mensen bewegen weer. De crisis is voorbij, mensen!

‘Het is uit tussen Badr en Estelle’

Het gerucht is zo hardnekkig en houdt zo lang aan dat we Erik de Vlieger maar eens citeren. Kenner van alles dat bloeit en groeit in Amsterdam-Zuid, dat broeinest van elkaar beloerende en becommentariërende non-valeurs. De vorige week in het vastgoed teruggekeerde ondernemer vindt het zelf ook niet leuk om te moeten melden, maar ja: feiten zijn feiten. Badr heeft een ander, en het is dus uit met Estelle. Of wordt hij ‘gebananasplit’, zoals hij zelf zegt? Ach, ja. We wachten op officiële berichtgeving van Evert Santegoeds. De enige bron die het bevestigd kan krijgen is de ‘journalistieke’ huisvriend van Estelle. Gevraagd naar de roddels zegt hij: ‘Ik zeg niks en als ik wat zeg kun je dat wel ergens teruglezen (Privé of De Telegraaf), of horen (Edwin Evers) of zien (Shownieuws).’  We wachten af.  Vooralsnog citeert De Telegraaf De Vlieger deze ochtend, bang dat de roddels toch waar blijken te zijn.