Bewijs: vreemdgaande vrouwen zijn het geilst

14-08-2013 14:18

Mannen geven de voorkeur aan vrouwen die al bezet zijn, maar bereid om vreemd te gaan. Die zijn blijkbaar aantrekkelijker dan vrouwen die gewoon single en monogaam zijn, zo blijkt uit een experiment gedaan op de Amerikaanse datingsite OkCupid.

De onderzoeker schreef 20 fictieve vrouwen en 20 fictieve mannen in op de site en deelde ze onder in vier categorieën: schaamteloze vreemdgangers, getrouwde mensen die open staan voor een affaire, mensen die onlangs de liefde gevonden hebben maar hun profiel nog niet gesloten hebben, en vrijgezellen op zoek naar de ware.

Zoals gewoonlijk kregen de vrouwen 90 procent van alle reacties, maar opvallend genoeg ging de overgrote meerderheid van de reacties naar de zelfverklaarde vreemdgangers.

Zo schreef een mannelijke aanbidder: “Wow, je bent prachtig, natuurlijk ben je al bezet. Luister, schatje, als wij elkaar ontmoeten zul je je als een nieuwe vrouw voelen.”

Ook de meerderheid van de reacties aan de mannen ging overigens naar de vreemdgangers, maar 80 procent van die reacties waren negatieve terechtwijzingen, zoals “je bent zielig”.

De onderzoeker die is verbonden aan Recovery.org heeft volgens CNet overigens wel belang bij het resultaat, aangezien de organisatie behandelingen tegen seksverslaving aanbiedt.