Voetbalpraat: O nee, Brazilië krijgt WK-stadions ook al niet af!

14-08-2013 13:56

Voetbalstadions worden altijd ruim voor een eindtoernooi gebouwd. Die staan er gewoon wanneer ze er moeten staan. Toch is het traditie om te zeggen dat er van alles misgaat bij de bouw en dat de FIFA boos is. Niet ongerust, want de stadions staan er toch wel. Dat weten de bobo’s ook. Nou goed, we hebben ook nog een goochelaar, een nieuw gebit voor Ronaldinho, een bondige voorbeschouwing op Portugal – Nederland en handelaren op marktplaats.

Het stadionverhaal

Het is niet zo origineel meer, maar vooruit: de stadions in Brazilië zijn niet op tijd klaar voor het WK 2014. Help. Paniek. Wanhoop. O nee, uiteindelijk zijn alle stadions tóch op tijd klaar, zoals dat in Polen, Oekraïne en Zuid-Afrika eerder ook het geval was. De bouwactiviteiten worden namelijk opgedreven, de Minister van Sport gooit er nog wat knaken tegenaan en de FIFA-bobo’s staan vanaf 12 juni in gepoetste skyboxen te borrelen. Geen zorgen dus, tenzij je een ‘vergeten’ Favela-inwoner bent die nog meer geld naar de dure stadions ziet vloeien. Kan je wel schreeuwen om beter onderwijs of goede zorg, maar waarom zou je?

Ronaldinho is ijdel

De lach van Ronaldinho zal nooit meer hetzelfde zijn. De krullenbol heeft namelijk zijn tanden veranderend. De oude, bekende, konijnen- of hazentanden, zo u wilt, zijn ingeruild voor een nieuw setje porselein. Zou hij nu eindelijk wél geliefd zijn bij de knappere vrouwen van deze wereld?

Succes!

Eén van de betere voetbalsites van het land verheugt zich op de wedstrijd Portugal – Nederland. Wij ook.

por-nedGoochelaar

Goochelaars, wie wordt er niet agressief van? Ten overstaan van anderen belazerd worden door een vingervlugge komiek, die toch niet vertelt hoe zijn trucjes werken, zodat je gefrustreerd naar je huis gaat. Of gepest wordt door teamgenoten van Manchester United – die net zo weinig van de magische streken begrijpen – maar ja, zij zien alleen hoe jij gekrenkt wordt. Jouw probleem. Zij lachen toch wel. Ook al heet je Patrice Evra of Danny Welbeck.
http://www.youtube.com/watch?v=8zQDrJr0mNM

Handel in PSV – AC Milan

De kaartjes voor het duel PSV – AC Milan gingen vanochtend als warme broodjes over de toonbank. Liefhebbers van PSV verzamelden zich vanochtend in lange rijen voor het Philips stadion, dat binnen 1,5 uur al virtueel vol zat. En waar rijen zijn, bestaat tegenwoordig ook marktplaats en dus worden de kaartjes al veel te duur doorverkocht. PSV probeert de woekerprijzen aan te pakken en stelt volgens Omroep Brabant dat de handelaren een groot risico nemen. Hoe de club tegen dit algemene ticketprobleem wil optreden is nog niet bekend.