Bladen

NSA overtrad 3000 keer privacywetten

16-08-2013 08:38

Hier is ie weer, het ochtendgebed van ThePostOnline.

Met onderbroekenlol overleven Libanezen

Je kunt naar gewichtige en pompeuze experts luisteren bij Lara Rense  of naar de mensen die de aanslag overleefden in Beiroet. The Daily Star, een Engelstalige nieuwssite in Libanon, trok de getroffen Hezbollahwijk in, en trof een moeder en twee dochters die cynische grappen maakten over de aanslag. De dames waren shorts aan het kopen toen het ineens ‘boem’ ging. Dan volgt de volgende dialoog : ‘We’re used to it,’ said Reine with adolescent aplomb. ‘They promised us more, and we’re ready.’ Her mother jumped in to disagree. ‘We are scared, we are anxious, we are not used to it and we will never get used to it,’ she said, looking meaningfully at her daughters. ‘We are disgusted.’ Still, the family appeared to find relief in humor. ‘It’s all because of the shorts!’ joked another relative. ‘If you hadn’t been out buying shorts, you wouldn’t have been there!’

NSA overtrad bijna 3000 keer privacywetten

Eindelijk krijgen we een beetje gedocumenteerd inzicht in de stoute praktijken van de NSA. Dramaqueen Snowden schetste een Big Brother horrorscenario en hij heeft best een punt. Uit een intern NSA onderzoek blijkt dat er maar liefst 2776 keer een privacywet werd overtreden sinds 2008. Het overgrote deel van de digitale inkijkoperaties werd goedgekeurd door de president. Obama is inderdaad erger dan Bush!

Moet je vrouwen intimideren?

Vrijdag. We gaan uit. Mannen willen vrouwen, vrouwen willen mannen. Gaat vaak niet goed. Doctor Love is relatiecolumnist bij AskMen. Hij schreef een boek: The Systems. Dat is de mannelijke variant van The Rules, de vrouwenrelatiebijbel. Tip voor de man: wees een beetje intimiderend, maar ga niet lopen stoer doen met flauwekul.

Burgemeester in Vlissingen declareerde onterecht barkrukken

Omroep Zeeland doet aan onderzoekjournalistiek. Vanochtend is er brekend nieuws. ‘Burgemeester René Roep van Vlissingen had nooit meubelen en huisraad mogen declareren toen hij in de gemeente kwam wonen. Dat blijkt uit eigen onderzoek dat Omroep Zeeland heeft gedaan naar de declaraties en onkostenvergoedingen in Vlissingen’, schrijft de omroep over zichzelf. Een Vlissingse commissie van raadsleden doet momenteel onderzoek naar de rechtmatigheid van de declaraties van burgemeester en wethouders in de periode 2010-2013. Al eerder kwam naar buiten dat Roep graag thuis op een barkruk zit, en dat hij de rekeningen voor deze horecaspulletjes declareerde. Omroep Zeeland constateert nu: dat mag niet. Het woord ‘schande’ zal vandaag ergens vallen, en het woord ‘graaier’ in verband met ‘politici’ ook.

Studieschuld is de wanhoop van een generatie

Rock ‘n roll tijdschrift Rolling Stones schrijft vaak op inzichtelijke en een vrolijke manier over geldzaken. Het blad dook in de donkere wereld van de Amerikaanse studieschuld. Dat ziet er niet best uit. De collegegeldschuld maakt al een groot deel van de Amerikaanse schuldenberg. ‘We’re doing the worst thing people can do: lying to our young. Nobody, not even this president, who was swept to victory in large part by the raw enthusiasm of college kids, has the stones to tell the truth: that a lot of them will end up being pawns in a predatory con game designed to extract the equivalent of home-mortgage commitment from 17-year-olds dreaming of impossible careers as nautical archaeologists or orchestra conductors.’ Het bittere commentaar van een student luidt: ‘Student loans aren’t hope, they’re despair.’

Heerlijk vals filmpje over de baby van Kim Kardashian

Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven, de baby van Kim Kardashian. TMZ geeft vilein commentaar vanaf de redactie.

Grazia neemt alles serieus

Beyoncé neemt 40 pruiken mee op tournee en Grazia brengt het nieuws op de doodserieuze toon alsof er zojuist een bomaanslag in Libanon heeft plaatsgevonden.

Peter van der Vorst leeft mee met de Oranjes

RTL’s Peter van der Vorst houdt van mensen. Hij leeft mee met mensen. Op de dag dat Friso begraven wordt, vliegt hij uit Bangkok terug en denkt hij aan de Oranjes. Thanks for sharing, Peet!

Erik Mouthaan wordt weerman

Erik Mouthaan, nog zo’n RTL-volksheld, is weerman. Wist u niet hè? De nieuwsman weet alles van temperatuurschommelingen in New York. Ongelofelijk, de ene keer is heet, dan weer koud. Man, man, die Mouthaan maakt wat mee, daar.

Toch geld verdienen met aandelen: bijkopen

SNS analist Corné van Zeijl constateert dat de waard van de AEX in 13 jaar tijd met de helft is gekrompen. Toch had je best geld kunnen verdienen met aandelen. Hoe? Door elke maand bij te kopen. Dividend is een fijn redmiddel tegen dalende koersen.