Bladen

‘Agressie opwekkende’ doping gevonden bij Badr Hari

19-08-2013 08:01

Maandagochtend, hier zijn uw verse nieuwsvitaminen.

Studenten zijn barometer van de economie

Economen zeggen vaak dat uitzetbureaus de stand van de economie kunnen voorspellen, omdat de uitzenders als eerste merken of de groei aantrekt. Mis! Het uitgavenpatroon van studenten is de barometer van de economie. Uit onderzoek blijkt dat aankomende studenten liever een goedkope kamer met gedeelde voorzieningen hebben dan een duurdere zelfstandige woonstudio met meer luxe. Als gevolg van de economische crisis en de dreigende afschaffing van de basisbeurs stellen eerstejaarsstudenten hun eisen aan woonruimte bij. Dit gaan de verhuurders merken en daarna ook de jongens die in het vastgoed zitten.

Vietnam biedt gratis academische studie: marxisme

Vietnam biedt een gratis academische studie: het bestuderen van de werken van Marx en Lenin en Ho Chi Minh. Het in naam nog steeds communistische Vietnam kampt met teruglopende Marx-kenners, aangezien veel studenten ondernemer willen worden.

Frank de Boer superoptimist

Was Frank de Boer maar Mark Rutte. Ajax speelde een matige wedstrijd tegen Feyenoord en won met 2-1. Het staat vierde in de competitie achter het superieure PSV. Wat zegt Frank de Boer? ‘Vorig jaar speelden we deze wedstrijden gelijk (2-2). Nu winnen we. Dat is de winst.’ Held van beroep deze man.

Russische anti-homo engerd is zelf gay

Hij heeft het zelf niet toegegeven, maar wij weten wel beter. Maxim Martsinkevich, de Russische homotreiter-neonazi, is zelf natuurlijk zo gay als Gordon. Ligt ook voor de hand. Hoe harder je tegen bent, hoe meer je het zelf bent. Leuk artikel in Vice, met geniaal slotzinnetje: ‘Als jij geen gay bent, ben ik neo-nazi.’

Kinderen zijn niet meer te betalen

In Engeland. Arme gezinnen teren in om hun kinderen op te voeden, blijkt het onderzoek. De kosten om een kind groot te brengen stijgen met 4 procent per jaar, terwijl de stijging van inkomsten slechts 1 % is. Een kind opvoeden (tot 18 jaar) kost in Engeland gemiddeld bijna een kwart miljoen dollar: $230,376.

Leukste meisje van Hollywood (Jennifer Lawrence) was knettergek

Ze is de leukste Hollywoodster, omdat ze nogal normaal doet. Schijn! Jennifer Lawrence, die een Oscar won met de zwarte komedie Hunger Games, heeft een totaal verknipte jeugd gehad. Ze was zwaar aan de medicijnen en liep bij de psychiater. Nu is ze blij, althans nu probeert ze om te gaan met haar beroemde status. In haar tuin slapen soms mannen. Ze voelt zich aan ‘een aap in een dierentuin’.  ‘I’m kind of going through a meltdown about it lately.’

Topbestuurders leveren salaris in

Niet alle topbestuurders in overheidsdienst zijn graaiers. Maar liefst negentien topbestuurders in de onderwijs en mediawereld hebben vrijwillig gehoor gegeven aan het verzoek van minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker om salaris in te leveren. De bewindslieden deden een moreel appel aan 26 ontvangers van een topinkomen in onderwijs, cultuur en media. Zij ontvingen dat inkomen al voordat de wetgeving voor matiging van dergelijke salarissen inging en mochten dat fikse loon dus formeel wel blijven ontvangen.

Miljoenenploeg PSG faalt pas echt

Feyenoord maakt de slechtste competitiestart door in 50 jaar. In Frankrijk faalt miljoenploeg Paris Saint Germain misschien nog wel harder. De ploeg wist dit seizoen nog niet te winnen, ondanks de aankoop van de Uruguyaanse superspits Cavani.

Bomen te oud om kooldixiode op te nemen

De verse lucht raakt op, omdat de bossen geen kooldixiode meer opnemen, Het lover in Europa is bejaard, waardoor er minder kooldioxide uit de atmosfeer wordt opgenomen om het broeikaseffect tegen te gaan. Dat schrijven onderzoekers, onder meer afkomstig van de Universiteit van Wageningen, in Nature Climate Change. De bossen zijn na de Tweede Wereldoorlog geplant. Na 60 tot 70 jaar neemt de groeisnelheid van bomen echter af.

Badr Hari’s huis vol doping

Zou hij agressief zijn geworden van al die doping? Tijdens een doorzoeking in het huis van kickboxer en Estelle-minnaar Badr Hari heeft de politie doping aangetroffen, die op de lijst van verboden middelen staat. Het gaat ondermeer om het dopingmiddel Anapolon, dat volgens de Dopingautoriteit ‘het sterkste orale middel’ op de illegale markt is. Als de politie in de zomer van 2012 onderzoek doet naar bewijsmateriaal voor de mishandeling van Koen Everdink, treffen ze in een keukenla en in de ijskast een flinke hoeveelheid pillen, en poeders aan. Vitamines, voedingssupplementen, pijnstillers en een doosje Strepsils. Maar ook middelen zoals Anapolon, Tamoxifen en gekoelde ampullen Genotonorm, klaar om te injecteren in de bloedbaan. Over het middel Anapolon zegt een doping expert: ‘Het is sterk anabool middel waarmee veel kracht en spiermassa in korte tijd kan worden opgebouwd. Het wordt beschouwd als het sterkste orale anabolicum, met de meeste bijwerkingen. Leverschade, verhoogde bloeddruk, haaruitval. Het wordt vaak in het begin van de kuur gebruikt om snel spiergroei en kracht op te starten. De psychische werking is een verhoogde agressiviteit.’