Buitenland

Help Ester Meerman veilig verslag te doen uit Egypte!

19-08-2013 21:46

U kent Ester Meerman van de serie “Bericht uit Egypte“, haar artikelen op ThePostOnline. Daarnaast doet ze onder andere voor de NOS en het Belgische De Standaard regelmatig verslag van Egypte. Zeker de laatste weken is de spanning in Egypte weer opgelaaid en zijn ook journalisten als Ester Meerman niet meer veilig. De meeste freelance-journalisten hebben niet veel meer nodig dan een laptop, wat internet en talent. Zo niet Ester. Die heeft nu een kogelvrij vest nodig, een helm en een gasmasker, omdat er gekken van allerlei kanten mensen doodmaken. Help Ester aan deze uitrusting!

Ester is een crowdsource-campagne begonnen geld in te zamelen voor haar uitrusting. Natuurlijk dragen wij ook bij. Maar hopelijk u ook. Juist gevaarlijke journalistiek moet mogelijk blijven. KLIK HIER voor de campagne-pagina en meer informatie. Iedere euro helpt! Ouderwets overmaken kan ook, naar bankrekeningnummer 7970311 tnv Ester Meerman te Amsterdam.

Zoals Ester zelf zegt:

tot nu toe droeg ik tijdens mijn werk een goedkoop gasmasker en een veiligheidsbril, maar het is duidelijk dat deze middelen mij nu niet meer genoeg bescherming bieden. Ik heb een fatsoenlijk gasmasker en kogelwerende kleding (kogelwerend vest + helm) nodig om mijzelf te beschermen tegen traangas en kogels.

Professionele kogelwerende kleding is echter ontzettend duur, en ruimschoots buiten mijn budget als freelancer. Klik op deze link om een indruk te krijgen van de prijzen voor fatsoenlijk materiaal.

Ik wil je daarom vriendelijk verzoeken om mijn campagne te steunen, ook al is het met een euro, zodat ik met jouw steun professioneel materiaal kan aanschaffen, en mijn werk kan blijven doen. Het is erg belangrijk dat buitenlandse journalisten in Egypte blijven om verslag te doen van de gebeurtenissen, ongeacht hoe gevaarlijk het soms is.

Geven dus!