Business

FIFPro: ‘Teken niet in Turkije, Cyprus of Griekenland’

21-08-2013 16:32

De economische malaise in de zuidelijke Europese landen raken ook de profvoetbalwereld. De internationale profvoetballersvakbond FIFPro heeft het advies van de Nederlandse vakbond VVCS overgenomen om niet te tekenen in Turkije, Cyprus of Griekenland. De FIFPro noemt de VVCS nadrukkelijk in haar bericht.

De voorzitter van VVCS, Danny Hesp, vindt het goed dat de internationale spelersvakbond het advies overneemt: “Zeker als je tekent bij een wat kleinere club weet je één ding zeker, en dat is dat je zonder geld terug naar huis kan. Als een voorzitter het daar na twee wedstrijden niet meer ziet zitten moeten opeens alle spelers weg en kun je fluiter naar je geld.”

Het gaat niet om spelers van caliber Wesley Sneijder (Galataseray), maar om spelers die onderin de Eredivisie of Jupiler League spelen. Een aantal Nederlandse spelers waagden de afgelopen jaren toch de gok: Edwin Linssen, Thijs Sluijter, Nicky Hofs, Mike Zonneveld en Muslu Nalbantoglu keerden allen zonder salaris terug naar Nederland.