Bladen

Lodewijk Asscher bedrijft ‘protectionistische retoriek’

21-08-2013 08:28

Wat is het nieuws hedenochtend? Hier het ochtendgebed van ThePostOnline.

‘De hel van Estelle’

De kop van de dag staat vandaag in roddelblad Story. Onderzoeksjournalist Jens Olde Kalter, schrijver van een vernietigend boek over Badr Hari, vertelde aan Knevel en Van den Brink dat er vandaag een onthullende stuk in Story komt over het geknevelde leven van Estelle onder Badr Hari waar hij graag het fijne van wil weten. ‘Het stuk heet de hel van Estelle’, wist hij al te melden. Olde Kalter vernietigde deze week het laatste restje reputatie van de kickbokser. Hij zou stelelmatig vrouwen slaan, en zich als een agressief beest gedragen in clubs. Jean-Paul Sartre zei ooit spottend: de hel, dat zijn de anderen. In dit geval heeft hij gelijk. Hoe lang nog, Estelle?

Jack van Gelder is lief-naiëf

Of is Mark van Bommel een zure chagrijn? De kwestie was: heeft PSV nou goed of slecht gespeeld tegen AC Milan? Van Bommel mokte: 1-1 is niet genoeg om AC Milan thuis te verslaan. Mooi om te zien. Van Bommel  (ex-PSV, ex-Milan) stond in een zwarte trui en keek donker voor zich uit, van Gelder had een glimmende bruine kop, en zei: ‘Wat ben je negatief?’ Van Bommel’s schoonvader Bert van Marwijk duidde ook deze discussie weer vanuit de NOS-studio. Hij snapte Van Bommel wel: ‘Die wil gewoon graag winnen.’

Europa is het luie continent

Vroeger, toen alles anders was, werkten we in Europa hard. Harder dan in Amerika. Toen waren we rijker. Nu werken de Amerikanen harder en zij de Yanks rijker. Oh wacht, de Aziaten werken nog harder en die worden nu rijker. Fijne werkdag, mensen!

Lodewijk Asscher is een alarmist

Lodewijk Asscher is een gezellige alarmist die bang is voor de Europese vrije markt. Hij denkt dat Roemenen en Bulgaren onze baantjes afpakken en dat de volvette CAO’s onder druk komen te staan. Hij overdrijft. Trouw prikt de mythes door. 1) Bulgaren en Roemenen gaan liever naar Italië en Spanje 2) slechts 1,4 % van de nieuwe zzp-ers is Roemeen of Bulgaar  3) de nieuwe immigranten doen nauwelijks beroep op de sociale zekerheid en leverden de schatkist vorig jaar 360 miljoen euro op aan sociale premies en btw. Het zijn dus geen gelukzoekers, maar ondernemers die risico nemen. Lodewijk Asscher is een mini-Wilders met een SP-angstgen. Het FD omschrijft dat iets netter: ‘Asscher bezondigt zich aan protectionistische retoriek.’

Beleggers trekken zich terug uit groeimarkten

Terwijl de economie in het Westen langzaam uit het ziekbed kruipt, kampen opkomende markten in Azië en Latijns-Amerika in toenemende mate met economische tegenvallers. De groei stokt en beleggers trekken hun geld terug uit deze snotterende gebieden. De economie van Thailand kromp het afgelopen kwartaal voor de tweede keer op rij, waardoor het land nu officieel in een recessie verkeert. Door het gebrek aan vertrouwen belandde de Indiase roepie op het laagste punt ooit ten opzichte van de dollar en euro.

Voetbaldiplomatie

Voetbal is oorlog, zei Rinus Michels. Fout! Voetbal is vrede. Afghanistan en Pakistan gaan tegen elkaar spelen. Voor het eerst in dertig jaar treffen de elkaar beloerende buurlanden elkaar.

OMG. Derrick bewaarde SS-prullaria

Lieber Gutt, oud-SS-soldaat Horst Tappert was ook nog melancholisch over zijn oorlogsjaren aan het Oost-front. Derrick was lid van de Waffen-SS, maar bewaarde een bajonet, een SS-plaat en een omstreden nazi-bestseller uit 1942. Duitsland is wederom in schock. De rechtschapen rechercheur zou zelfs naar bijeenkomsten gaan met zijn loopgraafmaten. Misschien goed om eens naar de Duitse serie ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ te kijken, of de indrukwekkende slagveldboeken van Erich Maria Remarque of Ernst Jünger eens te lezen. Oorlog verbroedert, ook als je achteraf in het verliezende kamp blijkt te hebben gezeten.

Stop de corrupte witte jassen maffia

Feit: dokters die een financieel belang hebben in bestralingscentra zijn eerder geneigd om bestralingsbehandelingen voor te schrijven aan mensen met prostaatkanker. Feit 2: sommige ‘alternatieve’ behandelingen zijn goedkoper en effectiever. Het Amerikaanse congres heeft het onderzocht.

Banken handelen in commodities

Geld maken met geld. Dat was wat zakenbanken jarenlang deden. Nu dat niet meer lukt, kopen ze metalen en grondstoffen op, die ze weer verhandelen, waardoor de prijzen worden opgedreven. En nu wordt het weer tijd dan een schuimbekkende bankenhater gaat schreeuwen. Ewald Engelen, ben je al wakker?

Kate Upton showt bruidsbikini’s

Ja, iemand moet dat toch doen!