Business

Beslag gelegd op huizen Hans Wiegel

23-08-2013 15:37

Obligatiehouders van het fonds Bouw State 5, een van de fondsen van Bouwhuis Vastgoed, hebben voor 7 miljoen euro conservatoir beslag gelegd op de twee huizen van Hans Wiegel. De beslaglegging loopt vooruit op een schadeclaim. De obligatiehouders willen bijna 11 miljoen euro verhalen.Dat schrijft Quote.

Een reclamespotje…

De claimstichting verwijt Wiegel te hebben gefigureerd in een reclamespotje voor de vastgoedfondsen van Bouwhuis Vastgoed, dat werd uitgezonden rond het programma Business Class van Harry Mens. Daarin werd beleggers een ‘gegarandeerd rendement’ van 9 procent in het vooruitzicht gesteld. Eind 2009 kwamen de zes fondsen in financiële problemen, sindsdien is er geen rente meer uitgekeerd.

…en een bancaire volmacht

Volgens de claimstichting heeft Wiegel een bancaire volmacht afgegeven aan oprichter en voormalig directeur Jonald Bouwhuis, zonder toe te zien op de daarmee gedane transacties. Wiegel moet binnenkort onder ede getuigen in een zaak tussen een obligatiehouder en Bouwhuis Vastgoed.

Wiegel: Ik weet van niets

Wiegel zegt in een reactie tegen ThePostOnline: “Ik weet officieel van niks, ik zie er een berichtje van op RTL 7 nu en Quote heeft me gebeld. Maar als het echt klopt dan verwacht ik wel een brief of zoiets. Maar verder weet ik niets, ik weet ook geen bedragen. Dus lijkt het me niet verstandig er meer over te zeggen.”

Binnenkort getuigenverhoor

Uit stukken die in handen zijn van Quote blijkt dat een obligatiehouder, met obligaties in twee van de zes vastgoedfondsen van Bouwhuis Vastgoed, heeft verzocht om een voorlopig getuigenverhoor. De obligatiehouder is bang dat zijn obligaties waardeloos worden, doordat initiatiefnemer Jonald Bouwhuis volgens de obligatiehouder vermoedelijk gelden uit de fondsen heeft gebruikt voor privé-investeringen.