Bladen

Naar nieuws voor Dijsselbloem: ABN Amro weer minder waard

23-08-2013 08:48

Wat gebeurde er de afgelopen uren? ThePostonline struinde over de digitale snelweg en vond het volgende.

Stalker Jennifer Lopez woonde in haar huis

Sommige mensen schrikken van Heleen Mees die mailtje stuurt naar een ex-minnaar die haar afwees. Het kan nog veel gekker. John Dubis, de stalker van Jennifer Lopez, verbleef zes dagen in haar buitenhuis in The Hamptons. De LA Times schrijft het kurkdroog op: ‘John M. Dubis, 49, a former firefighter from Rhode Island, allegedly slept on the pop star’s couch, did a little yard maintenance, posted Facebook photos from the property under the name “David A. Lopez” and left his car parked out front as if he were a welcome guest.’ Toen Dubis werd gearresteerd hield hij vol  de man te zijn van de overigens zeer vervelende en matige zangeres.

China vliegt naar je toe deze nazomer

De Chinese KLM heeft 7 Boeing 787 gekocht en gaat vliegen op Europa en Amerika. Mooi symbolisch moment. De Chinezen komen naar ons toe. Marco Polo is definitief dood.

Grijp in bij Syrië!

Heethoofden eisen onmiddellijk ingrijpen in Syrië. Sommigen denken langer na, maar een ding staat wel vast: wat je zeker niet moet doen is de oppositie bewapenen. Richard Haass, een Amerikaanse veiligheidsadviseur, schrijft een verstandig zinnetje in FT: ‘In the Middle East, the enemy of your enemy can still be your enemy.’ Haass pleit voor een beperkte vergelding voor de veronderstelde gifgasaanval. Assad moet weten dat we een gifgasaanval (gesteld dat hij het orkestreerde) niet tolereren. Zoals eerder betoogt, het volk heeft baat bij de omverwerping van het regime. Vraag nu: wie heeft zin, tijd en geld om deze rotklus te klaren?

Raketten smijten op Israël

Even moesten de spierballen rollen in het grensgebied tussen Libanon en Israël. Nadat er vanuit Libanon vier raketten op Israëlisch grondgebied werden afgeschoten, schoten de Israëlisch er meteen eentje terug richting de raketbasis. D’r vielen geen gewonden. Verder niets nieuws aan het Midden-Oosten front.

Gifgas cameraman: ‘Het is toch echt Assad.’

Je hebt cynische mensen, je hebt naïeve mensen en je hebt verslaggevers. Vraag: wie zat er achter de gifgas-aanval? Waren het opstandelingen, regeringstroepen of is het wel echt gebeurd? De cameraman die het moorddadige tafereel vastlegde (een verslaggever van Libanese nieuwskanaal Alaan TV ) zegt: ‘Het maakt me boos dat er mensen zijn die eraan twijfelen dat het regime van Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd. De logica ontbreekt: denkt men nu echt dat rebellen een aanval uitvoeren op hun eigen families, alleen om de VN-missie af te leiden? Bovendien: in Zamalka zijn twee raketten met gifkoppen teruggevonden. En in de naastgelegen wijk Ein Tarma één. ‘Voor mij is de gifgasaanval een teken dat Assad de controle kwijt is. De inzet van chemische wapens is zijn laatste troef. Hij weet bovendien dat hij het kan maken. De consequenties blijven uit.’

Superrijken doen in cocaïne

Als je een superjacht bezit, waarom zou je daar dan alleen in varen? Je kunt er coke in vervoeren. De Australische politie trof 750 kilo cocaïne aan in een superjacht nabij het tropische eiland Vanuatu. De coke vertegenwoordigt een waarde van 370 miljoen dollar.

Roemenië stuurt daklozen en criminelen naar Nederland

Het is een bericht uit het ochtendnieuws van De Telegraaf en luidt als volgt: ‘De kanslozenkaravaan uit de Balkan komt eraan. Roemenië wil af van zijn zwervers en zakkenrollers en dus worden zij aangemoedigd om naar rijke landen als Nederland te verhuizen.’

Van Basten: ‘Ik ben geen echte Ajacied.’

Nou, dit komt aan hoor in Mokum. Marco van Basten, de wonderspits van het rood-wit uit Amsterdam, koestert nauwelijks warme gevoelens voor Ajax. Hij was er trainer en speler, maar is blij dat hij nu in Heerenveen werkt. ‘Nou, ik ben geen echte Ajacied. Ik heb daar natuurlijk wel een verleden, maar ik heb ook bij AC Milan gespeeld. Wedstrijden tegen Ajax brengen wel altijd een hoop met zich mee. Ik vind het ook echt wel mooi om tegen ze te spelen. Bij Ajax is alles groot. Mensen zitten er bovenop en het trainerschap daar brengt een enorme druk met zich mee. Ik moet zeggen dat ik dit ook wel lekker vind, het werken in Heerenveen.’

Waarom detective Stabler uit Law and Order uw beste partner is…

Buzzfeed is misschien wel de beste website ter wereld. De lijstjes op deze site zijn briljant. Kijk naar deze. 25 redenen waarom we allemaal van Eliot Stabler  uit Law and Order houden.

Steve Jobs school? Tekenen op de iPad

De eerste Steve Jobs school is geopend. De iPads zijn flink ingepakt om te kunnen stuiteren op de grond, en betaalapp’s zijn niet te downloaden. De leerlingen krijgen een coach, die met behulp van de iPad vakken als filosofie en sociale vaardigheden bijbrengt. Taal en rekenen krijgen ze onderwezen in een groepje van hun eigen niveau. Wat vonden de kinderen zelf? ‘In het lokaal zitten Femke (8) en Latoya (6) te tekenen, met normale stiften’, schrijft Trouw: ‘Ik hou erg van kleuren, maar de iPad is het leukst”, verklaart Femke. Op de iPad kun je trouwens ook tekenen, merkt Latoya op.

ABN weer minder waard

Met hoeveel verlies gaat Dijsselbloem ABN Amro verkopen? De bank is weer minder winstgevend. De nettowinst over de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op 817 miljoen euro, 3 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2012. Zonder eenmalige posten daalde het resultaat zelfs met 36 procent. Dijsselbloem wilde niks zeggen over de aanstaande afboeking tegen ThePostOnline, maar houdt er rekening mee. Wij gokken op een verlies van zeker een miljard of vijf. Wouter Bos, een voorganger van Dijsselbloem, kocht de bank voor teveel geld: 16,7 miljard. ABN Amro kenner Peter Verhaar snuift terecht. ‘Was het maar 16,7 miljard!’ Op de overgenomen balans van ABN stond een schuld van 5 miljard. Verhaar, oprichter van Alex en oud-ABN Amro medewerker, meent dat analisten veel te optimistisch zijn over de waardering.