Business

América Móvil nu wel akkoord met verkoop E-Plus

26-08-2013 09:58

De Mexicaanse telecomgigant América Móvil gaat akkoord met een verkoop van de Duitse KPN-dochter E-Plus aan concurrent Telefónica. Eerder leek het bedrijf van Carlos Slim, dat op het punt staat KPN over te nemen, de verkoop nog te willen blokkeren.

Overnameproces

Na overleg tussen KPN, América Móvil en Telefónica werd een hogere prijs en een groter belang voor KPN in Telefónica Deutschland overeengekomen.

E-Plus levert nu 8,55 miljard euro op, dat was onder de oude voorwaarden nog 8,1 miljard euro. KPN krijgt een groter belang in Telefónica Deutschland, van 20,5 procent in plaats van 17,6 procent. En het geeft Telefónica een zogenoemde call-optie voor maximaal 2,9 procent in Telefónica Deutschland, die een jaar na de levering van E-Plus kan worden uitgeoefend. Ook krijgt KPN 5 miljard euro in contanten voor E-Plus.

Met de aanstaande verkoop van E-Plus lijkt een belangrijke horde te zijn genomen voor de verkoop van KPN, de Mexicanen zagen naar verluidt de verkoop van een Duitse dochter aan een grote concurrent niet zitten.

Overnamebod

 

América Móvil laat weten dat het zijn overnambod op KPN doorzet, en doet daarbij de haast gebruikelijke beloftes: Het hoofdkantoor van KPN blijft bestaan, net als de merknaam KPN. Daarnaast verwacht América Móvil KPN op de beurs te houden en mocht dat inderdaad het geval zijn, is América Móvil voornemens minderheidsaandeelhouders ‘goed te beschermen.’

América Móvil (AMX) liet weten dat het zijn overnamebod op KPN doorzet. Daarbij blijven onder meer het hoofdkantoor van KPN in Den Haag en het merk KPN bestaan. Het aandeel KPN blijft daarnaast waarschijnlijk beursgenoteerd als het Mexicaanse bedrijf niet meer dan 95 procent van de aandelen in bezit krijgt.

América MóvilAmérica Móvil biedt 2,40 euro per aandeel op KPN en heeft op dit moment een belang van 29,77 procent in het bedrijf.