Bladen

‘KLM wordt hoofdsponsor Ajax’

26-08-2013 08:46

Maandagochtend. Wat troffen we aan in de media? Hier is weer uw ochtendgebed.

Borgman in premiere in 150 bioscopen

Borgman gaat vanavond in EYE in voorpremière. De thriller van Alex van Warmerdam, die genomineerd werd voor een Gouden Palm, zal woensdag in 150 bioscopen voor het eerste te zien zijn. Een record.

Wouter Bos is een dwaze dromer

Wouter Bos moet snel wakker worden, vinden SP-ers Emile Roemer en Tiny Kox. De verwachting dat de Eerste Kamer  jaknikt op alle Tweede Kamer voorstellen is wishful thinking. Ook bankexpert Peter Verhaar wijst Bos op een paar pijnlijke aannames die hij doet in het ABN Amro dossier. Bos meent dat we nog even moeten wachten met verkopen, zei hij bij Zomergasten, Verhaar meent dat ABN eerder minder dan meer waard wordt als gevolg van de oplopende rente. Bos betaalde al een miljardje of vijf teveel voor de bank. Het rentebedrag op de lening die werd afgesloten voor de overname, wordt nu snel duurder.

Reorganisatie Jeugdzorg wordt economisch bloedbad

Iemand in Den Haag heeft bedacht dat Jeugdzorg onder gemeentes moeten komen te vallen, want dat zou een besparing opleveren. Waarom zou dat gebeuren? Je gaat de ene overheidsdienst verplaatsen naar de andere. Dat levert geen geld op, maar kost geld.

Enscheëders tegen vuurwerkopslag

Enschede klimt in de pen tegen uitbreiding van een vuurwerkopslagplaats in de stad. De protest-tekst die wordt gebruikt lijkt op een slogan van omroepvereniging Veronica. Herinnert u zich de ramp in Roombeek nog! In deze volkswijk in Enschede ontplofte 13 jaar geleden een opslag voor knalmateriaal waardoor 24 mensen de dood vonden en een hele wijk werd weggeblazen, en wat Peter Buwalda weer deels verwerkte in zijn roman Bonita Avenue.

Alpe D’ HuZes oprichter pootje gelicht door ‘opruiend bestuur’

Mooi is dat. Je verzint een goede doelenevent waarbij miljoenen wordt opgehaald voor bestrijding voor kankerfonds, je zorgt dat de beste wetenschappers zich verbinden aan jouw stichting, je werkt er meer dan 40 uur per maand aan en dan mag je niets verdienen aan je werk??? Coen van Veenendaal keerde zichzelf in 2 jaar tijd 290.000 euro uit bij goede doelen stichting Alpe D’HuZes. Dat is beetje veel misschien, maar de anti-graaischreeuwers die nu weer opstaan begrijpen niks van het begrip loon-naar-werken.

Doekle Terpstra is een draaiende politicus

En dat is best logisch als je kijkt in welk hachelijke bestuurlijk catch 22 hij zich bevond. Doekle is een Fries, maar moest als KNSB baas de bouw van het IceDome in Almere verdedigen. Dat konden de Thialf-Friezen, wat toch de meest chauvinistische en trotse mensen op aarde zijn, niet accepteren. Dus, toen de keuze voor Almere bekend werd gemaakt, zei Doekle snel dat het aanbevelingsrapport niet deugde. Het AD onthult nu dat de bestuurder dubbelspel heeft gespeeld.

Seksloze tijden met Courtney Love

Het is een trendje: het zelfverkozen celibaat. Een Franse schrijfster schreef er een dikke bestsellerpil over en ook Courtney Love heeft ervaring met het hebben van een seksloze periode. Of die periode bij Love samenviel met een drugsloos bestaan vertelt het bericht niet. Dat scheelt ook een hoop verwarring in het hoofd vaak.

Digitale meltdown bedreigt de aarde

Natuurlijk niet, maar zo wordt het wel gepresenteerd door computeralarmisten. De Volkskrant toetert lekker mee. ‘De digitale infrastructuur is door de enorme hoeveelheden data zo groot en complex geworden, dat ze voor een mens niet meer te bevatten en te controleren is – voor zover er al menselijk toezicht bestaat.’

‘KLM wordt hoofdsponsor van Ajax’

Bericht op de website van Ajax1.nl. De Amsterdamse club zou in een vergevorderd stadium zijn om KLM als hoofdsponsor aan zich te binden. De site baseert zich op goed ingevoerde bronnen. Het zou een bedrag gaan van 40 miljoen euro over vijf jaar. Ajax kan een vette bonus tegemoet zien bij een kampioenschap en overwintering in Champions League. Dan kan het bedrag oplopen tot 60 miljoen euro. De man die de deal mede bedacht is Leo van Wijk, commissaris bij KLM en Ajax, en vooral voetbaljeugdvriend van Johan Cruijff uit Betondorp. Houdt KLM er rekening mee dat er ook nog mensen in Rotterdam met het vliegtuig willen…

Justin Timberlake maakte mooiste muziekvideo van het jaar

Althans, dat vindt MTV.