Bladen

Wietplantage aangetroffen in huurhuis RTL-presentatrice

26-08-2013 19:13

Klein drama in huize Boelen. De oud-RTL journaallezeres werd afgelopen week opgeschrikt, nadat de politie haar kwam vertellen dat er in een door haar verhuurde vakantiewoning veertig wietplantjes zijn aangetroffen. ‘Ik schrok me te pletter. Ik heb de huur meteen opgezegd’, laat ze weten aan ThePostOnline.

Vivian Boelen, bekend RTL-gezicht en voice-over van kinderfilms, verhuurt in Loosdrecht op vakantiepark Smalland een chalet. De huurders, die er al een jaar woonden, bleken de afgelopen maand een schuurtje te hebben gebouwd waarin ze wietplantjes verbouwden. Boelen (1956), die verderop in het dorp woont, had niks in te gaten, vertelt ze.

Keurig park

‘Ik respecteer de privacy van de bewoners dus ik wist daar niks van. Vorige week kwam mij ter ore dat de politie de zaak had ontmanteld. Toen heb ik me laten informeren. Je gelooft het niet. Het is een keurig park. Deze mensen waren kennissen van kennissen.’

Heeft ze zelf ooit van de producten gesnoept die de huurders verbouwden?

‘Ja ja, ik heb vroeger wel eens geblowd, maar de laatste jaren niet meer.’

Boelen heeft de huur opgezegd en zoekt naar nieuwe huurders. Boelen presenteerde jarenlang het RTL Nieuws en was betrokken bij vele radioprogramma’s. De laatste jaren is ze te horen als radiohost bij RTV-Utrecht. De Limburgse kwam midden jaren zeventig bij Veronica terecht als omroepster. Zij is de commentaarstem van diverse documentaires van RTL en spreekt af en toe tekenfilms in.

Op dit moment is ze vooral bekend in het congressen en lezingencircuit. ‘Je merkt dat de crisis een beetje wegtrekt. Bedrijven durven weer iets te doen.’