Politiek

Kandidaten voor de gemeenteraad gezocht!

27-08-2013 14:33

Op 19 maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wellicht heb je je kandidaat gesteld. Dan is Chris Aalberts op zoek naar je! Vanaf december schrijft hij bij ThePostOnline de blogserie ‘Op Campagne!’ over de lokale verkiezingscampagnes in 2014. Voor deze serie is hij op zoek naar drie kandidaten voor een gemeenteraad die gevolgd willen worden gedurende de laatste twee maanden voor de verkiezingen. 

Wie ben jij?

  • Je bent kandidaat voor de gemeenteraad van een Nederlandse gemeente voor de verkiezingen van 19 maart 2014.

  • Je hebt een reële kans om een zetel te winnen. Je was al eerder gemeenteraadslid of wethouder, je bent verkiesbaar als nieuwkomer, of je bent onverkiesbaar maar start een eigen campagne voor voorkeursstemmen.

  • Je hebt een politieke visie op de problemen in je gemeente (of de wereld!) en kunt die helder verwoorden.

  • Je bent niet bang voor media-aandacht en vindt het leuk om mee te doen aan een serie over lokale politieke campagnes.

Campagneserie

Als je vier keer ‘ja’ hebt geantwoord, is Chris Aalberts op zoek naar je voor zijn nieuwe blogserie. Hij zal de campagne van drie kandidaten wekelijks verslaan bij ThePostOnline in de twee maanden voor de verkiezingen. Tevens zal hij je aan het begin van de serie interviewen over je ambities, visie, dromen en achtergrond. Dit interview wordt gepubliceerd in december 2013. Na afloop van de campagne kijkt hij met je terug op de campagne en het eindresultaat.

De selectie van de gemeenteraadsleden vindt plaats zodat er diversiteit is tussen de geportretteerde kandidaten in standpunten, partijen, ervaring en soort gemeente. Ook kandidaten van kleine of lokale partijen of uit kleine gemeenten worden uitgenodigd te reageren. Voor aanmeldingen, vragen en suggesties, neem contact op met Chris Aalberts: [email protected].

Chris Aalberts verdiept zich vanaf december in de serie ‘Op campagne!’ in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

CC-Foto: Ziko.