Sport

Richard Schuil:’Geen afscheidswedstrijd, gewoon avondje borrelen’

27-08-2013 13:22

Richard Schuil stopt in november met het spelen van topvolleybal. De 40-jarige routinier laat aan ThePostOnline weten niet meer de motivatie te hebben om nog drie jaar door te gaan voor de Olympische Spelen van 2016. De topsporter in Schuil gaf aan dat het genoeg is geweest. “We maken het seizoen gewoon af, maar nog drie jaar vol voor de Olympische Spelen trainen zie ik niet zitten. Ik wil ook niet doorgaan om negende te worden. We gaan voor de wereldtop of niet, voor mij is er geen tussenweg.”

Hoogtepunten

Als hoogtepunten in zijn carrière noemt Schuil de gouden Olympische medaille die hij behaalde met de indoorploeg in 1996 en het feit dat Nummerdor en hij driemaal op rij Europees kampioen werden op het strand. “Het is hartstikke zonde dat het ons bij de Olympische Spelen net niet is gelukt een medaille te veroveren. We waren er zo dicht bij met een vierde en vijfde plaats. Aan de andere kant ben ik er alsnog trots op, ondanks dat het heel zure plekken zijn.”

Avondje borrelen

Schuil geldt als een grootheid in de volleybalwereld, maar een afscheid zoals Mark van Bommel dat laatst kreeg ziet de boomlange speler niet zitten. “Ik ga wel afscheid nemen, maar lekker kleinschalig. Ik hoef ook geen afscheidswedstrijd, ik ga gewoon lekker met wat vrienden en collega’s een avondje borrelen.”

Geen leegte

Onlangs behaalden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de wereldtitel in het beachvolleybal. Schuil zegt blij te zijn voor de sport dat hij geen leegte achterlaat. “Het WK is het moeilijkste toernooi om te winnen, dus dat is ontzettend knap. Die jongens zijn goed begonnen, maar moeten het nu laten zien. Ik verwacht wel dat dat goed gaat. En als je het WK kan winnen, dan kan je in principe elk toernooi winnen.”

Reactie Nummerdor

Uiteraard belde ThePostOnline ook met Reinder Nummerdor, het vaste maatje van Schuil. Hij zegt niet verrast te zijn door het besluit. “Als het niet meer goed voelt, dan heeft het ook geen zin nog drie jaar door te gaan. Uiteraard respecteer ik zijn besluit. We hebben het geluk dat we ook buiten het volleybal altijd al een goede klik hebben gehad. We hebben hier dan ook vaak genoeg over gesproken.”

Nieuwe partner

Nummerdor gaat de Olympische cyclus graag nog wél een keer aan, met een andere partner. “Ik heb iemand in mijn hoofd, maar ik ga eerst met de bond praten. Ik heb zeker de ambitie om er nog één keer alles voor aan de kant te schuiven, maar dan moeten de omstandigheden wel goed zijn. Dan praat je over een nieuwe partner en de route die je samen moet afleggen. Het kan dus ook zo zijn dat ik alsnog besluit om ook te stoppen, maar ik hoop van niet. ”