Tuneparade week 35

27-08-2013 19:00

Eminem – Bezerk
Hij is terug. Hij is boos. Hij gaat Old Skool. Hij Zweet. Hij Spit. Het is Eminem.

Hostage – Nowhere To Run
Aaaah. UK Garage en UK Bass fuseren steeds meer met traditionele House en dat levert toegankelijke, uptempo liedjes op, maar dan met killer bassline. Oioioioi, hier worden wij vrolijk van!
http://youtu.be/Ky1Q1X6NNmE

Mount Kimbie – Home Recording
Ingetogen droomnummer van Mount Kimbie. Alsof er allemaal laatjes in je hoofd worden opengedaan. Zo crunchy als Croky, zo relaxed als kruidenthee. Best of both worlds.

Charles Murdoch – Dekire (Bohdi Remix)
We blijven naar binnen kijken, midtempo, ingetogen, introvert. Soms is er met je ogen dicht meer te zien dan met je ogen open. Bohdi remixt deze al vrij geweldige track op geniaal relaxte wijze.
http://youtu.be/7zC2ilrPYjc

Husky Rescue – Tree House
Finnen! Hoor ze eens vrolijk zijn! Hele bouncy en instant verslavende track. Net iets sneller dan je hartslag, stilzitten lukt niet en prachtige herhalingen, heerlijke zang. Pure, pure Scandinavische pop. Excellent.

RayLand Baxter – Ghost, Again
Eén keer in de zoveel tijd komen ze langs. Liedjesschrijvers waarvan het lijkt of ze een roman voorlezen. Geweldige verhalen op geweldige, uitgeklede en van alle toeters en bellen ontdane muziek. Goed. Echt. Goed.

Typhoon – Dreams of Cannabalism
Ah, mooi, ze bestaan nog. Bands die uitpakken op dramatische wijze. Wat nou één blazer, een hele horns-sectie! Onze zanger, laat hem alsjeblieft flink uithalen! Onze liedjes, minstens een paar keer een climax? Achtergrondzangers? Nee man een koor! Onze stijl? Indiemariachicountrysoul met groots en meeslepend.

Curxex – Further Still
Laten we even theatraal bezig blijven met deze gothic-indietronica, ofzo. Typisch Engels, maar ontypisch goed geproduceerd voor zo’n markante fusie van stijlen. Neem aan dat deze gasten Eurosonic 2014 gaan ownen.

Alice Jemima / Bondax – No Diggity (AA ‘All Inside’ Edit)
Hahaaaa! Geweldige bootleg van een cover. Alsof de beat onderwater is gemaakt en de baslijn van warm rubber is. Maakt het nummer zowel klein als gigantisch. Dus én top op je headphones, maar ook geweldig op je soundsystem met heel veel bas. Probeer maar. Eén van mijn favoriete bootlegs van dit jaar.
http://youtu.be/nnxWlLOt-m0

Die Mason Die – You’re Lonely
Fok, zo dient de nieuwe Coldplay zich aan. Simpel, ondanks de idiote naam (let op, bij hun volgende album heten ze Mason) wordt dit dus een hele grote band. Ook al zou je niet willen, heb je een overkill gehad van Coldplay achtige bands, je kan er niet om heen. Die Mason Die is steengoed en dit is een prachtig nummer.

Only Real – Blood Carpet
Och, waar zouden we zijn zonder Britse snotjongens die hun gebrek aan talent compenseren door heel veel attitude en een enorme WTF mentaliteit. Deze mannen komen er wel!
http://youtu.be/mMyd38G3jao

FIDLAR – Cocaine
Magistrale video.

Ka – Off The Record
Must see voor hiphop heads en vinyl freaks, eigenlijk voor iedereen vanwege essentiële opvoeding. Geniaal.

Rejjie Snow – Loveleen
Barry White voor de 21e eeuw. Smooth, dirty, downtempo maar tegelijkertijd enorm high. Raakt noten in mineur maar ook om de zoveel bars een punchline om hard om te lachen. Dope.

Chop – Building Blocks
Stadionrock door de blender. Dat doet Chop op Building Blocks. Juist ja, naam producer en track corresponderen precies met hoe de muziek klinkt. Hard is hier het devies. Hard.
http://youtu.be/89GC2IOtUq8

Safia – Listen to Soul, Listen to the Blues
Gladde, electronische Britse blue eyed Soul met poppy dubstep-interlude. Maar dat is niet wat het nummer zo goed maakt. Dat is het remarkable stemgeluid van de zanger. Wow.

Annie – Invisible
Noorse popkoningin neemt met grote stappen een voorsprong op de old-skool jungle revival die er zit aan te komen. Geweldige beat!

Fiona Apple – Hot Knife
Verplicht kijken en luisteren. Zo’n track ziet en hoort u dit jaar waarschijnlijk niet meer.

Ides – Prisms
Hou je van Daughter en maak je je niet zoveel zorgen dat de teksten enigszins idioot en wat kinderachtig zijn? Dan kan je Ides ook aan. Diep liedje.