Media & TV

Geen nieuwe gezichten bij ‘vernieuwende’ Vara

28-08-2013 14:15

In het laatste tv-seizoen als zelfstandige omroep wil de VARA indruk maken met een aantal nieuwe formules. De fusiepartner van BNN presenteerde woensdag de nieuwe programmering.

Matthijs van Nieuwkerk belooft een aantal nieuwe elementen in zijn paradepaardje De wereld draait door. Zo krijgt Denker des Vaderlands René Gude de ruimte zijn filosofische licht te laten schijnen op de actualiteit.

En twee keer krijgt een artiest of band de ruimte op Nederland 3 om 2,5 uur te praten over en te luisteren naar muziek, onder de vlag van DWDD.

Begin volgend jaar verhuist DWDD van het derde net naar Nederland 1.

Paul de Leeuw keert terug op de zaterdagavond op Nederland 1. Hij vervult naar eigen zeggen een dienende rol als gastheer bij De Kwis.

Het satirische onderdeel uit zijn vorige tv-show Langs de Leeuw gaat zelfstandig verder.

Hans Sibbel, cabaretier en econoom, maakt in het najaar het financieel-economische programma EZ.

Pierre Bokma kruipt in de dramaserie De Prooi in de huid van bankier Rijkman Groenink. De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Smit, volgt de opkomst en ondergang van de ABN Amro-topman.

De Nieuwe Wildernis wordt omschreven als de grootste natuurfilm in de Nederlandse geschiedenis.

Planet Earth in de Oostvaardersplassen‘ gaat in september in première en is in december in drie delen te zien op Nederland 1.

Thomas Acda is een van de acteurs in het nieuwe komedieprogramma Jeuk. En gelachen wordt er ook in en om de serie All Stars 2: Old Stars.

Een succesje uit proeftuin TV Lab dat een vervolg krijgt op Nederland 3 is De GIEL-Mobiel met Frank Evenblij.

Programmadirecteur Frans Klein blikte alvast vooruit op de aanstaande fusie. Samen met zijn BNN-collega Marc Adriani en een nog te werven derde persoon zal hij de directie van de nieuwe omroep vormen.

Klein sprak zijn voorkeur uit voor een snelle verhuizing van de nieuwe organisatie naar Amsterdam. Wanneer het zover is, hangt onder meer af van de verkoop van de omroeppanden in Hilversum.

Anp