Bladen

GroenLinks pleit voor cyberwar tegen Assad

28-08-2013 07:38

Woensdagochtend. Hier is weer uw portie nieuwsvitaminen.

Nog twee graaiers bij Alpe D’ HuZes

Op een vraag van Jan Smit bij RTL Late Night gaf Alpe D’HuZes baas Coen van Veenendaal toe dat hij niet de enige was die met z’n vingers in de goededoelenpot van Alpe D’HuZes had gezeten. Twee andere ‘graaiende’ medewerkers hebben nu een gezicht: Jan Gerrit Schuurman en Rob Snelders.

Niet-PvdA-ers mogen meestemmen over PvdA-leider

PvdA Utrecht gooit de boel open na de afzichtelijke regentenperiode van Aleid Wolfsen. Bij de PvdA mogen ook niet-leden een mening geven over de lijstrekker. Twee voorwaarden: je moet wel 2 euro betalen en je dient een manifest te ondertekenen. In theorie kan een niet-PvdA-er, die zogenaamd lid wordt, een coup plegen als hij genoeg aanhangers weet te verzamelen.

The Economist pleit voor immigratie

Little Britain! Ooit was Groot Brittanië een imperium waar de zon niet onder ging, nu is het een bangelijk natie met een eilandmentaliteit. Economist-columnist Bagehot ageert tegen de buitenlandersangst die heerst in Engeland. ‘Britain is still an island, but invasion is no longer much of a threat. The empire is slipping from living memory, perhaps taking the delusions of grandeur with it. These days lots of children are intimately familiar with immigrants, and polls suggest that acquaintance with them breeds acceptance rather than contempt. Improbable as it might seem this summer, newcomers could eventually experience more of Britain’s buried congeniality than its noisier gruffness.’

Hé Hollywood! Reagan was geen racist

Michael Reagan, de zoon van de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan, is boos dat zijn vader als een closetracist wordt weggezet in de film The Butler, een Hollywood epos over een donkere butler in het Witte Huis. In de film wordt gesuggereerd dat Reagan’s opvattingen over het anti-apartheidregime – die waren iets minder anti dan Hollywood noodzakelijk vond – waren ingegeven door racistische motieven. Niets van waar, sputtert de oudste zoon‘Portraying Ronald Reagan as a racist because he was in favor of lifting economic sanctions against South Africa is simplistic and dishonest. If you knew my father, you’d know he was the last person on Earth you would call a racist. My father was playing football at Eureka College one of his best friends was a black teammate.’

De zomer is bijna voorbij. Eindelijk!

Gebbetje van Buzzfeed. Juichen omdat de zomer voorbij is. Het allermooiste moment van het jaar breekt aan: de Indian Summer. Een rondje  Central Park rennen tijdens de wegstervende zomer is puur geluk. Joe Walsh, de slidegitarist van The Eagles, maakt al eens een melancholisch nummer over het jaargetijde.

Hoe ben ik effectiever in mijn leven?

Je staat op, je gaat naar je werk en aan het einde van de dag, denk je: wat heb ik gedaan? Het kan een stuk efficiënter, mensen.

Weer zelfmoord door Zwitserse topbaas

Wordt de druk te hoog? Is er iets mis met de cultuur in de boardrooms in Zwitserland? Nadat onlangs Swisscombaas Carsten Schloter zich van het leven beroofde na slechte cijfers is nu de financieel directeur van de Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance Group dood aangetroffen in zijn woning. Pierre Wauthier heeft zeer waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.

Groen Links wil cyberwar tegen Assad

We lachten Bram van Ojik gisteravond een beetje uit toen hij bij BNN Today (vanaf 21.51 uur) voorstelde om een cyberaanval te plaatsen op Assad’s militaire hoofdkwartier. De fractieleider van Groen Links is huiverig voor militaire wapengekletter en wil met het electronisch lamleggen van computergestuurde installeerinstallaties voorkomen dat er weer chemische wapens worden afgevuurd. We lachten te vroeg. Het Syrische Electronische Leger, een hackergroep die Assad steunt, heeft al geanticipeerd en de sites van The New York Times, Huffington Post en Twitter, symbolen van verfoeid Amerikanisme, platgelegd. De cyberoorlog kan beginnen!

Israël heeft zin in om Assad aan te pakken

In 1991 wisten de Amerikanen Israël zo ver te krijgen geen vergelding uit te voeren op Irak, nadat er paar dozijn aan roestige Scud-raketten richting het beloofde land werden gestuurd. Velen van deze brakke Saddam-bommen kwamen niet aan trouwens. Nu is het anders. Premier Netanyahu heeft zin om er eens lekker op te timmeren. ‘We are not part of the civil war in Syria but if we identify any attempt whatsoever to harm us, we will respond with great force.’

Middenoosten idolen

Netanyahu is een van de gevaarlijke gekken in het Midden-Oosten. Hij is niet de enige idioot in het gebied. Grafieken-verzamelaar Lukas Daalder toont ons een overzicht van de dwarsverbanden van elkaar hatende partijen. Dat grafiekje ziet eruit als overzicht van het aantal overspeelmomenten van Barcelona.