Studentenrecept: Vijgensalade

29-08-2013 16:52

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

GOEDENAVOND. Jongens ik heb zo’n leuke dag vandaag!! Ik ben echt een bezig bijtje :) Normaal werk ik gewoon iedere dag van 9 tot 5, maar vandaag was helemaal anders. Ik kreeg gister een belletje van m’n modellenbureau (doe ik al heel lang niet echt meer) of ik vandaag casting wilde doen voor een shoot voor een tassenmerk. Leek me leuk dus vanochtend begon mijn dag met een casting in het World Fashion Centre in Amsterdam. Was allemaal hartstikke leuk totdat bleek dat de shoot behoorlijk naakt was en ik dat niet van plan was. Tot zover de shoot, haha.

Daarna ging ik even naar m’n werk en daarna had ik een lunch met Janine van HotPinkMedia en dat was echt onwijsssss gezellig! Woehoe! En daarna moest ik nog weer eventjes werken (ondertussen had ik vier keer voor een open brug gestaan, op één dag!) en om 5 uur ging ik weg van werk om een heerlijke salade te gaan maken én me te verheugen op een avondje chilling met mezelf. En de salade die ik net at maakte m’n dag nog duizend keer leuker dan hij al was. Het was een lekkere salade, maar oh oh oh echt de allermooiste salade die ik ooit heb gemaakt. Leuk!!

Nodig voor één persoon

50gr veldsla
een handje gepelde pistachenoten
4 plakjes rosbief
5 romaatjes
1 vijg
wat Parmezaanse kaas (15 gr ongeveer?)
balsamico (stroop/dressing/azijn)

Hoe dan?

De veldsla verdeelde ik over m’n bord, daarop deed ik in stukken gescheurde rosbief en wat peper. De romaatjes heb ik in halfjes gesneden en verdeeld over de salade. De vijg was je en je snijdt het topje er af, om ‘m vervolgens in partjes te snijden. Ik bewaarde twee plakjes uit het midden om mee op te dienen. Dan strooi je er pistachenoten over en Parmezaanse kaas en je topt af met balsamico. Ik had een soort stroperige balsamico die mijn ouders voor me mee hadden genomen uit Italië en hij is HEERLIJK.

Lekker?

Dus, dat was de salade en naast dat ik ‘m gewoon echt super mooi vond (haha sorry), was hij ook lekker! Niet het lekkerste ooit, maar het is zeker een lekkere salade. En perfect voor een etentje (of als voorgerecht bij Kerst!!) omdat het echt een mooi gerecht is.

Trouwens; ik kocht de vijg gewoon bij AH. Daar lagen ze opeens in het schap! (Ik dacht eerst nog huh waarom liggen die rare uien opeens apart uitgestald in het schap, maar toen zag ik een bordje ‘vijgen’ en dacht ik heujjjj dat heb ik nog nooit gehad! (nee echt nog nooit). Maar goed.

Tweede trouwens; kopen jullie ook wel eens tomaten van de AH? Ligt het aan mij of ruiken ze de laatste tijd echt naar benzine? Zijn dat nou al die gare stoffen waarmee ze besprayd worden en is het dan erger geworden? Of ruiken andere tomaten ook naar benzine en is het me gewoon nooit opgevallen?