Leven

Deze items kun je niet missen in je kast dit najaar

03-09-2013 15:00

Het is even wennen na zo’n heerlijke zomer met allerlei vrolijke kleuren, maar als het weer eenmaal omslaat kunnen we weer de gedachten zetten op de nieuwe najaarscollecties. Die zijn ook prachtig, maar totaal verschillend ten opzichte van de zomertrends. Hieronder een aantal trends op een rijtje om je alvast inzicht te geven in de nieuwe items die te vinden zijn.

Lange coats

De winterjassen zijn dit jaar erg lang in de lengte, vaak over, tot of boven de knie. Daar hoort natuurlijk de trenchcoat bij maar ook de A-lijn Coat.

Rokken

De rok heeft een speciale plek in de najaarscollecties. Ze varieert erg in lengtes, modellen en stoffen. Zo komt bijvoorbeeld ook weer de lederen rok terug, op een stijlvolle manier, maar ook de plooirok.

Najaarskleuren

De kleuren zijn dit najaar vrij rustig in vergelijking tot vorig jaar. Toen zagen we veel smaragdtinten en kobaltblauw. Dit jaar is het een stuk minder opvallend. De kleuren die we dit jaar zien zijn onder andere bordeauxrood en veel aardetinten zoals army, klei, antraciet en donkerbruin. En als opvallende tint ook Kerriegeel een variatie op de maiskleur van vorig jaar.

Prints; de ruit

Love it or hate it, de ruit maakt weer een comeback in het najaar. Dan denk je al snel aan de schotse ruit, maar er zijn ook wat speelsere ruiten in verschillende kleuren. Daarnaast zie je ze zowel in rokjes, blouses, vesten en jassen terugkomen.