Bladen

Steve Jobs is een ‘ietsje sympathiekere’ Hitler

03-09-2013 09:32

Poeh, het was weer een avond met veel opheven vingertjes. Grote vraag: had Rutte wel visie? Hier is weer uw bord met gezonde nieuwshavermout.

Rutte is een getalenteerde visieloze manager

Heeft Rutte visie? Gelukkig niet. Alle mensen die onze premier verwijten geen Groot Verhaal te kunnen vertellen moeten eerst zelf met een blauwdruk komen in plaats van als een stel domme gnoes om meer politieke vergezichten te eisen. Ja, vooral jij, wijsneus Jesse Klaver (kijk het ventje Rutte eens de les lezen bij Pauw en Witteman). Wat wil ons GroenLinks groentje precies dan? Politici met een duidelijke visie zijn vaak doodeng. Weet je wie visie hadden? Hilter, Stalin, Mao en Boer Koekkoek. Mark Rutte verkocht ooit ingevroren kroketjes en ijsjes bij Unilever, nu verkoopt hij politieke snacks. Wat is the bloody point? Iemand moet het doen.

Obama is een getalenteerde cynische manager

Barack Obama kan nog beter speechen dan Rutte. Als hij praat, geloof je wat hij zegt. Visie? Net als Rutte heeft El Presidente eigenlijk geen idee wat hij met zijn verworven macht moet doen. Waar zijn voorgangers de wereld naar hun hand wilden zetten, wil Obama geliefd blijven bij het volk, Het Amerikaanse volk, wel te verstaan. Vergaste Syrische kinderen hebben helaas geen stemrecht in de Verenigde Staten. En ook naar Twan Huys hoeft Obama niet per se te luisteren als hij de twijfelkont in Witte Huis vanuit de DWDD studio voor een laatste keer waarschuwt.

Derk Sauer zit Sanoma te jennen

Ooit was hij hoofdredacteur van Nieuwe Revu, toen ging hij naar Rusland en bouwde hij met behulp van VNU, het latere Sanoma, een bladenimperium op. Nu is hij aandeelhouder in NRC en directeur bij een Russische bladenconcern, en spuugt hij naar de hand die hem ooit voedde. Derk Sauer tweet over de verkoop van Sanoma’s hoofdkantoor voor 47 miljoen. Suggestie: het gaat niet lekker daar in Hoofddorp. Het gaat inderdaad niet jofel, maar de vastgoeddeal heeft er niks mee te maken. Sanoma huurt het pand en heeft met de verkoop niets van doen.

Jobs is een sympathieke Hitler

Hear! Hear! It-ondernemer Boris Velthuijzen van Zanten zag de film Jobs en mocht bij Pauw en Witteman vertellen wat hij ervan vond. Die Jobs, da’s duidelijk geen Rutte. Die gast had wel visie zeg! Hij was weliswaar een ‘nare man’, maar hij wist precies wat hij wilde. De film deed Velthuijzen van Zanten denken aan Der Untergang, het psycho-drama over Adolf Hitler.  Ja, ‘een iets sympathiekere’ Hitler, dat was Jobs.

Yahoo sluit website in China

Niet omdat de website wordt gecensureerd, maar omdat de Amerikanen al een groot belang bezitten in Alibaba, een concurrerende e-commerce site in China. Yahoo’s nieuwsportaal wordt onderdeel van deze site.

Vietnam bant discussies over nieuws

Vietnam is toch nog steeds China in het klein. In de ‘communistische’ heilstaat is decreet 72 uitgevaardigd dat voorschrijft dat je geen mediamateriaal mag produceren dat ‘indruist’ tegen de waarden van de Socialistische Republiek Vietnam.

Arsenal profiteert van vertrek Bale

Gareth Bale vertrekt naar Madrid, waardoor Mehmet Ozil op de bank dreigde te belanden en deze snel naar Arsenal vlucht. Arsenal-fan Piers Morgan, de CNN-talkshow host, wijdt er een sarcastische tweet aan.

Microsoft neemt Nokia over

Een decennium geleden was Nokia wereldwijd de grootste producent van mobiele telefoons. Nu wordt het Finse bedrijf ingelijfd voor niet meer dan 5,44 miljard dollar. Door het Microsoft van Bill Gates. Bill wil zijn computer-software graag verspreiden via mobieltjes.

Hero Brinkman terug bij Amsterdamse politie

OMG. De Amsterdamse politie heeft hem weer aangenomen: Hero Brinkman. Bronnen bij ThePostOnline weten te melden dat hij vroeger al werd gehaat vanwege zijn stupide machogedrag en laffe wandelgangengedoe op het bureau. Nou, ja. Iemand is zo gek geweest hem weer in genade aan te nemen. Over zijn functie zwijgt de politie.

Treurige transfer: Assaiti naar Terek Grozny

Ismaïl Aissati was een supertalent, dat bij Ajax, Vitesse en Twente speelde. Hij vertrok naar Antalyaspor, een Turkse subtopper. Nu verbindt de ex-international zich voor drie jaar aan Terek Grozny, de ‘boevenclub’ van de doldwaze president van Tsjetsjenië, en de club waar Ruud Gullit een half jaar coach was.