Britse soldaat (M) is nu moslima (V)

04-09-2013 15:26

Tot 2010 was Laurens Vallender actief in het Britse leger en probeerde hij zich als een echte macho te gedragen. Nadat hij tot inzicht was gekomen dat hij daarmee zichzelf tekort deed, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Inmiddels gaat hij als een zij door het leven en noemt ze zichzelf Lucy. Maar daar bleef het niet bij, een jaar na het vrouw worden bekeerde Lucy zich ook nog eens tot de islam.

Door deze move is Lucy de eerste islamitische transgender van het Verenigd Koninkrijk. En nadat Lucy zich helemaal haarzelf voelde, besloot ze dat ze toe was aan een nieuwe stap: een man zien te vinden. En dat lukte.

Via een relatiesite vond ze de islamitische Murad, die het helemaal zag zitten met Lucy. Inmiddels is ze met de man getrouwd en draagt ze vol trots een hoofddoek om haar trouw aan hem te bewijzen.

Dat ze niet lang daarvoor nog een hij was, heeft ze Murad voor het trouwen nooit verteld. “Maar dat heeft hij vast wel aan mijn littekens gezien”, zegt Lucy in Daily Mail.

Tussen haar en Murad lijkt het nog altijd goed te gaan, maar met de rest van de moslimgemeenschap in Swindon klikt het een stuk minder. “Ik ben slecht behandeld. Ik kreeg op een gegeven moment te horen dat ik niet meer tussen de vrouwen mocht zitten bij het bidden. Ik moest of naar de mannen gaan of thuisblijven. Het was walgelijk.”

Een woordvoerder van de bewuste moskee wil in de krant de zaak nog wel even toelichten. “Iedereen is welkom, maar ze moeten zich wel gedragen volgens de regels van de islam.”

Anp