Politiek

CDA-burgemeester Vlissingen stapt op

05-09-2013 16:49

Eén van zijn laatste handelingen was koningin Maxima een handje geven tijdens haar bezoek aan Vlissingen dinsdag. Pijnlijk moment voor de koningin, dito voor de op dat moment onder vuur liggende burgemeester René Roep (CDA). De burgervader maakte zich naar verluidt snel uit de voeten. En nu stapt hij op.

Gerommel met declaraties

Roep stapte in de klassieke valkuil voor bestuurders: rommelen met declaraties.  In een maandag openbaar gemaakt rapport staat dat hij onder meer huisraad declareerde.  En dat hij de regels voor het indienen van declaraties veranderde, zonder de raad daarover in te lichten. En dat er veel gedronken werd op kosten van de belastingbetaler. Er was, kortom, een ‘creditcardcultuur‘ in de Zeeuwse havenstad ontstaan.

‘Ik wil dat Vlissingen bestuurbaar blijft’

Als de burgemeester de eer niet aan zichzelf had gehouden, zou een grote meerderheid van de gemeenteraad in de raadsvergadering donderdagavond voor een motie tegen hem hebben gestemd. De CDA-bestuurder Roep was sinds december 2010 burgemeester van Vlissingen. Roep zegt tegen het ANP  dat hij niet opstapt om zijn declaratiegedrag, maar omdat hij wil dat Vlissingen bestuurbaar blijft. Volgens de burgemeester blijkt uit het rapport niet dat hij bij het indienen van bonnetjes onrechtmatig heeft gehandeld. “Ik ben hooguit onhandig geweest.’’