Jude Law presenteert Internationale Dag van de Vrede

05-09-2013 17:00

Goed nieuws voor de groupies, een heleboel beroemde mensen komen naar Nederland. Op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, vindt in de tuin van het Vredespaleis in Den Haag de Peace One Day Celebration plaats met optredens van diverse internationale artiesten. Ambassadeur van Peace One Day is de Britse acteur Jude Law. Hij zal samen met initiatiefnemer Jeremy Gilley het concert in Den Haag presenteren.

Er zijn optredens van onder andere Natasha Bedingfield, DJ Paul van Dyk, de Braziliaanse legende Carlinhos Brown, Spaanse superster Miguel Bosé, de met een BRIT-award bekroonde band The Feeling, de Engelse X-Factor ontdekking Jahméne Douglas en nou ja, ook de Haagse band Kane mag meedoen.

Staakt het vuren

De reden van het concert? Peace One Day is een pacifistische organisatie die naar een wereldwijd staakt het vuren streeft op 21 september. Via Youtube is de Peace One Day celebration, die wereldwijd gevierd wordt in een 24- uurs uitzending, live te volgen. Het Peace One Day concert sluit een reeks concerten af die vanwege het 100 jarige bestaan van het Vredespaleis plaatsvinden in de tuin.

Verschillende concerten

Van 14 t/m 21 september opent het 100 jarige Vredespaleis voor het eerst de poorten van de prachtige tuin voor een aantal bijzondere concerten. De Pink Floyd tribute band Pink Project opent de concertreeks met de uitvoering van de legendarische Pink Floyd albums Dark Side of The Moon en The Wall.

Op 15 september is het de beurt aan Trijntje Oosterhuis die samen met het Residentie Orkest en special guests The Oppossites een Tribute to Peace brengt. Voor Haagse basisschoolleerlingen is een speciale zangwedstrijd, The Voice Peace, georganiseerd waarvan op 17 september de finale plaatsvindt en tijdens het Korenfestival op 18 september brengen diverse bekende koren een muzikale ode aan de vrede met het paleis als decor. Op 21 september sluit Peace One Day de reeks concerten af

Trailer

Trailer zien om te bedenken of je één van de concerten wil zien? Dat kan. Kaarten en meer informatie vind je hier.